Ford'dan otomobiller için çılgın proje: Lastikleri drone değiştirecek

Ford, otomobillerin lastiklerinin drone’lar tarafından değiştirilmesini sağlayacak bir teknolojinin patentini aldı.
Ford, otomobillerin lastiklerinin drone’lar tarafından değiştirilmesini sağlayacak bir teknolojinin patentini aldı.

Otomotiv devi Ford'un çılgın bir proje üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Ford, otomobillerin bagajlarında bulunan yedek lastiklerin drone’lar tarafından değiştirilmesini sağlayacak bir teknolojinin patentini aldı. Söz konusu teknolojinin getireceği tek kolaylık bununla da sınırlı kalmayacak.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO), Ford Motor Company iştiraki Ford Global Technologies tarafından 2016 yılında yapılan bir patent başvurusunu yayınladı. Söz konusu patent, ABD’li otomotiv devinin, otomobillerin bagajlarında yer alan stepne, yani yedek lastiklerin drone’lar yardımıyla değiştirilmesine imkan tanıyan bir sistem üzerinde çalıştığını gösteriyor. Tabii, söz konusu teknolojinin getireceği tek kolaylık bu olmayacak.

Kaza anında ortamı aydınlatacak

Patent başvurusuna göre sürücüler, quadcopter tarzı bir drone’u kontrol etmek için aracın dahili bilgisayarını kullanacaklar. Örneğin, yakıtınız bittiğinde veya bir kazaya karıştığınızda, drone’u uçurabilir ve aracınız üzerine ışık tutarak, kaza alanını herkesin görebileceği şekilde aydınlatabilirsiniz.

  • Böylece otomobilinizin bulunmasını ve yeni kazaların olmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca aracınızı terk etmek zorunda kaldığınız takdirde, otomobilinizin gerçek zamanlı görüntüsü doğrudan akıllı telefonunuza aktarılacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >