Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Güçlü NATO'dan yanayım

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron.

ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron NATO Zirvesi öncesi ortak açıklama yaptı. 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' açıklamasının arkasında olduğunu söyleyen Macron, "Açıklamalarımın arkasındayım, güçlü bir NATO'dan yanayım" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron NATO Zirvesi öncesi Londra'da bir araya geldi.

NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" yönündeki açıklamasıyla ilgili konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Açıklamalarımın arkasındayım, güçlü bir NATO'dan yanayım" dedi. ABD Başkanı Donald Trump da konuşmasında Macron'dan övgüyle bahsederek, "Macron büyük bir siyasetçi" dedi.

ABD'nin NATO için daha fazla harcama yaptığını ve Macron'un bunu kabul etmesinin sevindirici olduğunu belirten Trump, "ABD'nin ne kadar çok ödeme yaptığını söylemeniz önemli" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Londra'da ortak açıklama yaptı.
ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Londra'da ortak açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le yaptığı görüşmeden sonra açıklamalarda bulunmuştu.ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" açıklamasının çok saygısızca olduğunu söylemişti.

Ne olmuştu?

70'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da toplanacak olan üye ülkelerin liderleri NATO'nun geleceğini masaya yatıracak.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 7 Kasım'da The Economist dergisine vermiş olduğu mülakatta 'beyin ölümü gerçekleşmiş bir ittifak' ifadesini kullanması NATO Liderler Zirvesi öncesi gerilimin tırmanmasına neden oldu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macron'un sözlerine, "Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron bak Türkiye'den sesleniyorum, NATO'da da söyleyeceğim, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir." sözleriyle cevap vermişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >