Gazze sınırında tansiyon yükseliyor

İsrail ordusu, Gazze sınırındaki birliklerine takviye yaptı
İsrail ordusu, Gazze sınırındaki birliklerine takviye yaptı

İsrail ordusu bu sabah gerçekleşen füze saldırısından sonra Gazze sınırını kapalı askeri bölge ilan etti.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden atılan bir roketin başkent Tel Aviv'in kuzeyindeki bölgede bir eve düşmesinin ardından, Gazze Şeridi sınırına ek asker gönderdi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail ordusu, ülkenin güneyine biri piyade ve diğeri zırhlı 2 ek birlik gönderdi, az sayıda yedek askeri de göreve çağırdı.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde yaşanan her şeyden Hamas sorumludur." denilerek, Tel Aviv'in kuzeyindeki Şaron bölgesinde bir eve düşen roket nedeniyle Hamas sorumlu tutuldu.

İsrail ordusunun sınırdaki orantısız güç kullanımı devam ediyor
İsrail ordusunun sınırdaki orantısız güç kullanımı devam ediyor

- Güvenlik kabinesi yarın toplanacak

Gazze'den atılan roketler nedeniyle bölgede tansiyon yükselirken, İsrail güvenlik kabinesinin yarın konuyu görüşmek üzere toplanacağı açıklandı.

İsrail ordu radyosuna konuşan Maliye Bakanı Moşe Kahlon, atılan rokete verilecek yanıtın yarın toplanacak güvenlik kabinesinde ele alınacağını belirtti.

Sınıra asker yığmaya başlayan İsrail’den yeni bir açıklama geldi. İsrail Meclisi Knesset’in Dış İlişkiler ve Güvenlik Komitesi Başkanı Avi Dichter, Filistinlilere yönelik geniş çaplı bir saldırı yapılabilmesi için genel seçimlerin ertelenmesini önerdi.Filistin İslami Cihat Örgütü ise Gazze Şeridi’ne yapılacak olası bir saldırıya en sert şekilde karşılık vereceklerini açıkladı.

İsrail’in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki Mişmeret bölgesine Gazze’den atılan füze nedeniyle bölgede tansiyon yükseliyor. Sınıra asker yığmaya başlayan İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nden füze fırlatılmasının ardından Gazze sınırını kapalı askeri bölge ilan ettiğini ve bütün yolları kapattığını açıkladı.

Gazze'den atılan bir roket, bu sabah Tel Aviv'in kuzeyindeki Şaron bölgesinde bir eve düşmüş, evde bulunan 7 kişi yaralanmıştı.

Bu üzerine İsrail yönetimi, Gazze'ye açılan Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun (Erez) sınır kapılarını kapatmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >