Görenler şaşırıyor: 'Yapamazsın' diyenlere inat hayalinin peşinden koştu

17 yaşındaki Melike Nur Beyen, İstanbul'daki otomobil bakım ve onarım servisinin tek kadın tamircisi -DHA
17 yaşındaki Melike Nur Beyen, İstanbul'daki otomobil bakım ve onarım servisinin tek kadın tamircisi -DHA

İstanbul Maltepe’deki bir otomobil tamircisinde 17 yaşındaki Melike Nur Beyen’i görenler büyük şaşkınlık yaşıyor. Lastik takıp balata değiştiren, en ağır işleri yapan genç kız burada çalışmanın kendisi için sadece bir zorunluluk olmadığını belirterek “Otomobilleri çok seviyorum. Çocukken bebek yerine arabalarla oynardım. Arabalara her zaman çok ilgim vardı. Amacım kendi tamir dükkanımı açmak” diye konuştu.

İstanbul Maltepe'deki otomobil bakım ve onarım servisinin tek kadın tamircisi Melike Nur Beyen, kadınların her alanda başarılı olabileceğinin sadece bir örneği. Onu otomobil tamir ederken görenler ise şaşırıyor.

Erkeklerin yaptığı her işi yapabiliyor

Çocukluğundan beri arabalara merakı olan 17 yaşındaki Melike Nur Beyen, elektromekanik bölümü lise son sınıf öğrencisi. Bu alanda kendine yer bulmakta zorlansa da iş aramaktan asla vazgeçmediğini ifade eden Beyen, Maltepe’de bir otomobil bakım ve onarım servisinde staj görüyor. Dükkandaki tek kadın tamirci olarak lastik takmaktan balata değiştirmeye kadar diğer çalışma arkadaşlarının yaptığı her işi yapabilen Melike, kadınların her alanda başarılı olabileceğini herkese kanıtlıyor. Tamirci olma hayalini gerçekleştiren Melike Nur Beyen’in bir başka hayali ise oyuncu olmak.

Melike, lastik takmaktan balata değiştirmeye kadar her işi yapıyor -DHA
Melike, lastik takmaktan balata değiştirmeye kadar her işi yapıyor -DHA

"Çocukluğumda bebeklerle değil, arabalarla oynardım"

Melike, bu işe olan merakının nereden geldiğini şu sözlerle anlattı:

"Küçüklüğümden beri, kendimi bildim bileli hep merakım vardı arabalara. İki hayalim vardı. Birincisi tamirci, ikincisi de oyuncu olmaktı. Oyuncu olamadım, tamirciliğe yönelmek istedim. ’Neden yapamayayım’ bunu dedim, yapmak istedim ve tamirci olmayı başardım. Bu merak ağabeyimden geliyor. Küçüklüğümden beri de hep arabalarla ilgiliydim. Bebeklerle oynamazdım hep arabalar ile oynardım, arabalar ile ilgilenirdim, severdim. Daha sonra bu işe yöneldim. Elektromekanik bölümü okudum. Daha sonra iş hayatına atıldım ve çalışıyorum."

İnanmayanlar tamirhaneye beni görmeye geliyor -DHA
İnanmayanlar tamirhaneye beni görmeye geliyor -DHA

"Yapamazsın dediler, benimle dalga geçtiler"

"Sürekli iş aramakla geçti zamanım. Her yere gittim ama ’alım yok’ dediler. İstemediler, fark ettim onu. Ben bunu yapabiliyorum dedim, gösterdim.'Bu iş sana ağır gelir, bu cüsse ile yapamazsın’ bile dendi. Dalga bile geçildi. Bir kere deneyin, görün dedim. Denedim, o tekeri falan kaldırabildiğimi gördüklerinde güçlü olduğumu anladılar. Daha sonra buraya başladım. Burası bana çok iyi geldi. Burada anladılar, ’Yapabiliyor bu kız, yapamayacağı hiçbir şey yok’ dediler. Ama iş sürecim gerçekten çok zor oldu. Bulamadım. Yapabilir gözüyle bakmadılar. Şimdi ise görmeye bile gelenler var. Bu işi yaptığıma inanmayanlar, görüntülerime inanmayanlar var. Mutluyum, inandılar bana ve inansınlar kadınların yapamayacağı hiçbir iş yoktur. Bana yapamazsın gözüyle baktıklarında daha çok hırslandım. Yapacağım, yapabiliyorum dedim. Daha sonra gördüklerinde 'Yapabiliyormuşsun, bizi utandırdın' dediler. Sağ olsun ailem de öncelikle arkamdaydı."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >