Görmez: “Kurban Bayramı namazını kıldıktan sonra evlerimize gitmeden önce şehit ailelerini ziyaret edelim”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez: “Kurban Bayramı namazını kıldıktan sonra millet olarak hangi kasabada, şehirde yaşıyor olursak olalım evlerimize gitmeden önce şehit ailelerini ziyaret edelim” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile gerçekleştirilen Vekaletle Kurban Programı'nın son toplantısı gerçekleştirildi. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kurban Bayramı için halka çağrıda bulunarak, bayram namazından sonra evlere gidilmeden önce şehit ailelerinin ziyaret edilmesi gerektiğini vurguladı. Görmez, Kurban bayramının İslam ümmetinin kurtuluş bayramı olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Kurban bayramı et bayramı değildir. Hayvan kesmekten ibaret bir bayram olamaz. Kurban bayramında istenen sadece bir hayvan kesmek değildir. Kurbandan istenen kurban bayramının gerçekleştirmek istediği gaye bizi Allah!a yakın kılmaktır. Kurban kesmek kurban bayramı kasaplık değildir. Sadece hayvan kesmek hâşâ insanı Allah'a yakınlaştırsaydı o zaman yeryüzünde Allah'ın en yakın kulları kasap kardeşlerimiz olurdu. Kestiğiniz kurbanların etleri ve kanları Allaha ulaşacak değildir. Allah'a ulaşacak olan sizin takvanızdır. Allah'a ulaşacak olan sizin yetime, fakire, mahruma uzattığınız el, Allah ile kurduğunuz yakınlıktır. Kurban bayramında kestiğimiz kurbanlar sadece birer vesiledir. Kurban Bayramı aynı zamanda İslam ümmetinin kurtuluş bayramıdır."
"15 Temmuz gibi bir ihaneti dirlik ruhu ile aşmayı yüce rabbimiz millet olarak bize lütuf etti"
Görmez, 15 Temmuz darbe kalkışmasında zor günlerin yaşandığına dikkat çekerek,
“Millet olarak zor günler yaşadık. 15 Temmuz gibi bir ihaneti dirlik ruhu ile aşmayı yüce rabbimiz millet olarak bize lütuf etti. Şimdiden Kurban Bayramı'na farklı bir hazırlık yapalım istiyoruz. Milletimin her ferdine sesleniyorum; hep birlikte şuandan itibaren tatil programları yerine bayram programları hazırlayalım. Fakire, yetime ulaşacak yollar arayalım. Çok şehitler verdik. Şehitlerimiz ile birlikte Kurban Bayramı'nı kutlayalım. Kurban Bayramı'nda bu ülkede Kurban Bayramı namazını kıldıktan sonra millet olarak hangi kasabada, şehirde yaşıyor olursak olalım evlerimize gitmeden önce şehit ailelerini ziyaret edelim. Onlara diyelim ki 'evlatlarınız yerine biz geldik. Siz bizim için evlatlarınızı feda ettiniz. Biz de onların yerine evlatlarınız olarak size geldik' diyelim. O birilik ruhunu ayakta tutmaya devam edelim hep birlikte" şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >