'Güney Kore mucizesini' anlatmaya geliyorlar

Güney Kore Eski Başbakan Yardımcısı Jaejoung Lee
Güney Kore Eski Başbakan Yardımcısı Jaejoung Lee

Yarının Eğitimi Platformu, Acıbadem Okullarının desteği ile Güney Koreli uzmanları ve akademisyenleri ağırlamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Finlandiya Eğitim Bakanını ağırlayan platform Güney Kore'nin saygın isimleriyle kapsamlı bir eğitim zirvesini İstanbul'da gerçekleştirmeyi planlıyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan zirvede Güney Kore’yi ağırlayacaklar. 17 Kasım 2018 Cumartesi günü Acıbadem Okulları’nın isim sponsorluğuyla 2. Yarının Eğitimi Zirvesi İstanbul’da düzenlenecek.

Eğitim alanındaki başarılarını dünya çapında konuşturan Güney Kore’den, eğitime, kalkınmaya, teknolojiye ve geleceğe dair yaklaşımları aktarmak üzere birbirinden değerli eğitim uzmanları, akademisyenler ve üst düzey politikacılar 17 Kasım’da İstanbul’a geliyorlar.

‘Güney Kore eğitimde neler yapıyor’, ‘yarınlar için neler planlıyor’, ‘öğretmen eğitimini nasıl kurguluyor’, ‘okul öncesi eğitime dair hangi çalışmalara imza atıyor’, ‘eğitim politikalarında nasıl bir yol izliyor’ gibi eğitime dair her şey bu zirvede etraflıca ele alınacak.

Üst düzey isimler eğitim zirvesine katılacak

Türkiye’nin çok konuşulan ve kanayan yarası olan eğitim sistemine farklı görüş ve modellerin umudunu göstermek adına düzenlenen Acıbadem Okulları 2. Yarının Eğitimi Zirvesine bu yıl Güney Kore’den;Güney Kore Eski Başbakan Yardımcısı Jaejoung Lee, Türk-Kore Dostluk Derneği Kurucusu Hee Soo Lee, Seul İl Eğitim Müdürü Cho Hee Yeon, Kore Çocuk Bakımı ve Eğitimi Enstitüsü Direktörlerinden Mugyeong Moon, Kore Eğitim Geliştirme Enstitüsü Başkan Yardımcısı Sang Duk Choi, Sınır Tanımayan Eğitimciler Platformu Başkanı Prof. Dr. Ki Seok Kim, olmak üzere Türkiye’den de davetliler arasında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk bulunmakta.

Ayrıca Biruni Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel ve Dijital Araştırmalar Derneği Başkanı Gökhan Yücel de katılım gösterecek.

Daha fazla bilgi ve katılım için Yarının Eğitimi Platformunun sitesini inceleyebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >