'Türkiye bölgedeki oyunları ortaya çıkarmaktan çekinmiyor'

İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla Güvenli Bölge  her salı GZT'de.
İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla Güvenli Bölge her salı GZT'de.

İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla GZT sosyal medya hesaplarında canlı yayınlanan Güvenli Bölge'de bu hafta ABD'nin Akdeniz'deki planları masaya yatırıldı.

İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla her hafta GZT'nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan "Güvenli Bölge" programında gündem Akdeniz Bölgesi ve Türkiye!

Güvenli Bölge'nin 45. bölümünde konuşulan konular:

ABD Kıbrıs'ta yeni üs kuruyor, Erbil'deki askeri üssünü genişletiyor!

Yunanistan'da savaş gemisi için yardım kampanyası

FETÖ itirafçılarının ajandası

Bir linç mahalli olarak sosyal medya kültürü

Yayının tekrarını alttaki videodan izleyebilirsiniz:

Şehit Emniyet Müdürü anıldı

Güvenli Bölge'nin 45. bölümü, Rize'de saldırıya uğrayarak şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi anıldı.

Mete Yarar programa çok üzücü bir olayla başlangıç yaptıklarını belirterek 'çok zor yetiştirdiğimiz evlatlarımızı çok kolay kaybediyoruz' dedi.

Şehit Emniyet Müdürü için, 'Altuğ Verdi güvenin mücadelesini veriyordu, bir şehrin mücadelesini veriyordu, mücadele tüm vatan safhında devam ediyor.' dedi.

'Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'na yapılan itibar suikastidir'

Gazeteci Ersin Çelik, Emiroğlu olayının perde arkasını paylaştı.
Gazeteci Ersin Çelik, Emiroğlu olayının perde arkasını paylaştı.

Mete Yarar, Türkiye'de belli bir kesimin itibar cellatlığına soyunduğunu söyleyerek, yalan yanlış ifadeler ile araştırılmadan bir ilim adamının itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu olayının Avrupa'da ve ABD'de olması durumda çok büyük yaptırımı olacağını söyleyen Yarar, Türkiye'de de buna benzer olaylarda sorgulanması gerektiğini söyledi.

  • Mete Yarar ayrıca gazeteci Ersin Çelik'i, Emiroğlu olayını araştırarak gerçekleri ortaya çıkarmasından dolayı tebrik etti.

Akdeniz'de üs büyük tehlike

ABD'nin Kıbrıs'ta kurmak istediği üs.
ABD'nin Kıbrıs'ta kurmak istediği üs.

ABD'liler Kıbrıs'ta üs istiyor. NATO Mısır'la ortak tatbikat yaptı. ABD'liler Yunanistan'da çok fazla üs kullanamıyorlar hem Ankara'dan hem Girit'ten üs istediler.

Bunların her biri adamı düşündürüyor.

MİT'in ABD çıkarması

Geçen hafta MİT Başkanı ABD senatoda bazı kişilerle görüştü. Bu görüşmeler sırasında Türkiye'de şu tartışıldı 'MİT Başkanı Amerika'da meclisin dışındaki kimselerle görüşür mü' dendi.

Hakan Fidan'ın Amerika'da senatörlerle görüşmesi Türkiye'nin istihbarat noktasında geldiği noktayı gösterir.

  • Türkiye artık kendisine kurgulanan oyunların arkasındaki istihbarat örgütlerinin isimlerini zikretmekten çekinmiyor.

'Cemal Kaşıkçı suikastini ortaya çıkaran MİT'tir'

Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü ortaya çıkarıldı. Ama Türkiye olayın üstüne gitmeye devam ediyor. Türkiye’nin Suudilerin eski İstihbarat yetkilisini yakalama kararı çıkartması Türkiye’de istihbarat savaşlarının yapılmasına izin verilmeyeceği anlamına gelmektedir.

Bu çok büyük bir aşamadır.

Yurt dışına yönelik bir operasyon yapmaya kalksak ya Türkiye’de bir olay çıkartıyorlar yada Türkiye dışında bir olay çıkartıyorlar.

  • Afrin harekatı öncesi Türkiye'nin kendi içinden tehdit edildiğini duyduk. Türkiye, Afrin'e girerse kendi içinde darbe olur dediler ancak durumu görüyorsunuz.

FETÖ itirafçılığı nereye gidiyor?

Mete Yarar ve İsmail Halis
Mete Yarar ve İsmail Halis

Yargının da devletin de istihbarat birimlerinin de İçişleri Bakanının da itirafçı olan FETÖ'cüler konusunda uyanık olması gerekiyor.

252.000 Bylock hesabı var. Bunun 92.000'i tekil kullanıcıymış. Bylock, 15 Temmuzdan önce tespit edildi yakın dönemin en büyük hacker operasyonudur.

Bylock operasyonu, FETÖ'cülerin olduğu bir dönemde yapılabilmiş bir operasyondur.

FETÖ'cüler tutuklananlar arasında masum sayısının artmasını istiyor. İtirafçılar bugün gerçekten itirafçı mı yoksa olayı sulandırmak için bir operasyon çekiliyor mu bu konu çok tartışılacak göreceksiniz.

Güvenli Bölge her salı GZT'de

  • İsmail Halis ve Mete Yarar, yeni dünyanın asimetrik savaşlarını, bölgesel ve küresel gerilimleri Güvenli Bölge programında, izleyicilerin de katılımıyla ele alıyor, bütün derinliğiyle tartışmaya açıyor.

İsmail Halis ve Mete Yarar, harita savaşlarını ve Türkiye'nin Güvenli Bölge mücadelesini tartışıyor ve sizleri de bu tartışmaya davet ediyor.

İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumu ile her hafta Salı günü saat 21.30’da ekrana gelen "Güvenli Bölge" programı Türkiye'nin Dijital televizyon platformu gzt.com’da yayınlanıyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >