Güvenli Bölge: Fırat'ın doğusu bizi bekliyor

Güvenli Bölge, saat 20.30'da GZT'nin sosyal medya hesaplarında yayında!

GZT'nin sosyal medya hesaplarından yayınlanan Güvenli Bölge programında bu akşam 'Fırat'ın doğusu bizi bekliyor' başlığı konuşuldu. İşte Mete Yarar ve İsmail Halis'in samimi sunumuyla, anlık sorulara anlık cevaplar veren interaktif program Güvenli Bölge'de konuşulanlar...

Türk istihbaratıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Mete Yarar, "İçişleri Bakanlığı'na bağlı istihbarat birimleri bir kategori yukarıya çıkmışlardır. İstihbarat anlamında tam doğru örneği vermek gerekirse FBI gibi çalışıyorlar. Kendi operasyonlarını daha güçlü şekilde yapabiliyorlar.

  • İstihbarat çoğunlukla oyun kurmaktır. Haber alma kısmı onun en az olan kısmıdır. Türkiye şu anda çok iyi taktiklerle oyun kuruyor." dedi.

"Türkiye'nin 'Güvenli Bölge' planı yapması yıkım projeleri yapanlara tokat gibi cevaptır"

Türkiye Suriye'de kurulması planlanan 'Güvenli Bölge'ye çok önem veriyor ve üzerinde detaylı çalışıyor diyen Yarar, "Birileri yıkım projelerini konuşurken bir ülkenin cumhurbaşkanının başka bir ülkenin kalkınması ve o ülkeye gidecek insanların yerleşecekleri yerleri göstermiş olması birçok kişi için tokat gibi bir cevaptı" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >