Güvenli Bölge: 'Güvenli Bölge'de ABD-Rusya denklemi

İsmail Halis ve Mete Yarar'ın samimi sunumuyla Güvenli Bölge, her hafta GZT izleyicisiyle buluşuyor.
İsmail Halis ve Mete Yarar'ın samimi sunumuyla Güvenli Bölge, her hafta GZT izleyicisiyle buluşuyor.

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge'nin bu bölümünde 'Güvenli Bölge'de ABD-Rusya denklemi ve 'Diyarbakır Anneleri'nin çağrısı konuşuldu. İşte Mete Yarar ve İsmail Halis'in samimi sunumuyla, anlık sorulara anlık cevaplar veren interaktif program Güvenli Bölge'de konuşulanlar...

Mete Yarar ise vatandaşlarda mevcut olan bu öz güvenin daha önce mümkün olmadığını ve bunun teröre karşı bir başkaldırı olduğunu söyledi. Mete Yarar; "Bu akışı değiştirecek olan kadınlardır" dedi.

Mete Yarar bu durumun yeni bir siyasi parti doğurabileceğini vurguladı.

Mete Yarar; "Anneler dağa kaldırma ofislerinin adreslerini bize bildiriyorlar" dedi ve PKK'nın farklı bir boyuta getirilmek istendiğini belitti.

'Güvenli Bölge' provokatif videoyu ifşa etti

İsmail Halis ve Mete Yarar'ın yorumlarıyla o provokatif video ifşa edildi. Youtube'da 'halkın sesi' isimli kanaldan yapılan açık provokasyonda kendisini Suriyeli olarak tanıtan genç, 'Bize para geliyor, ev geliyor. Nargilemiz var. Daha çok maaş istiyoruz. Arapça tabela istiyoruz.' gibi cümlelerle demeç verirken, aynı kişi bir başka röportajda ise' Kendi ülkemizde ikinci vatandaş konumuna geldik. Ben üniversiteye her ay para verirken, yanımdaki Suriyeli, tam burslu olarak bedava okuyor.' diyerek vatandaşı açıkça provoke etmeye çalışıyor.

Video sosyal medyada kısa sürede fark edilerek kullanıcılar tarafından yayılırken. Bahse konu olan video ise Youtube'da 'Suriyeli'den şok istekler' başlığıyla durmaya devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >