Güvenli Bölge: Masada ve sahada 'Güvenli Bölge' savaşı

Güvenli Bölge'de bu hafta 'Masada ve sahada Güvenli Bölge savaşı' enine boyuna, tüm detaylarıyla tartışılıyor.
Güvenli Bölge'de bu hafta 'Masada ve sahada Güvenli Bölge savaşı' enine boyuna, tüm detaylarıyla tartışılıyor.

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge'nin bu bölümünde, Tükiye ve dünya gündeminin kritik konu başlığı 'Masada ve sahada Güvenli Bölge savaşı' konusu enine boyuna masaya yatırıldı. İşte Mete Yarar ve İsmail Halis'in samimi sunumuyla, anlık sorulara anlık cevaplar veren interaktif program Güvenli Bölge'de konuşulanlar...

  • Güvenli Bölge, önümüzdeki hafta TeknoFest'te Selçuk Bayraktar ile birlikte, özel bir yayın yapılacağı duyurusuyla başladı.

Son dakika gelişmesi üzerine John Bolton'ın istifası ve yerine gelecek ismin kim olacağı sıcağı sıcağına tartışıldı. Bolton'ın savaş karşıtı tavrı nedeniyle Trump ile yıldızlarının barışmadığını ifade eden Mete Yarar, yerine gelecek isim netleşmeden yorum yapmanın doğru olmayacağını söyledi.

Mete Yarar "Trump'ın odaklandığı konu ekonomi. 2020 yılı ABD'nin kendi içinde yaşayacağı sorunlarla geçecek" dedi. Yarar, çözümün ise Çin'le kapışmaktan geçeceğinin altını çizdi.


Güvenli Bölge savaşı

Mete Yarar, Kamışlı bölgesinin petrol bakımından zengin olması nedeniyle önemli olduğunu belirtti.

  • Yarar "Türkiye'nin dünyanın göçmen deposu olmadığı söylemi çok doğru bir tabir. Sınırlarımızı açıp, bir göçmen dalgasına müsaade ederiz demek bir tehdit değil, bir gerçektir" dedi.

Annelerin feryadı

Güvenli Bölge'de çocukları PKK tarafından alıkonulan annelerin, ailelerin HDP binası önündeki eylemine ilişkin konuşuldu. Ailelerin tehdit edildiğine yönelik röportajlara yer verildi. İsmail Halis, kaçırılan çocuklardan bazılarının Kürtçe dahi bilmediğine dikkati çekerken, Mete Yarar PKK'nın telsiz konuşmalarından neredeyse tamamının Türkçe yapıldığını söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >