Güvenli Bölge sınır hattında

Güvenli Bölge: Barış Pınarı Harekatı sınırdan canlı yayın
Güvenli Bölge: Barış Pınarı Harekatı sınırdan canlı yayın

GZT'nin sosyal medya hesaplarından yayınlanan Güvenli Bölge programında bu akşam sınır hattındaki özel yayınla Barış Pınarı Harekatı’nın detayları konuşuldu. İşte Mete Yarar ve İsmail Halis'in samimi sunumuyla, anlık sorulara anlık cevaplar veren interaktif program Güvenli Bölge'de konuşulanlar...

  • TSK'nın örgütü taş devrine döndürdüğünü belirten Mete Yarar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, harekat başladığında KORAL'ı devreye aldı ve bölgede irtibat koparıldı. Örgüt telsizlerle, telefonlarla görüşemedi. TSK, PKK terör örgütünü dumanla haberleşecek duruma getirdi" dedi.

Harekat başladığında burada yüzlerce yabancı basın mensubları gelmişti. Tel Abyad ve Resulayn alındıktan sonra hepsi çıkıp gitti. Neden? Çünkü yazılacak bir YPG başarı hikayesi kalmadı. Manipülasyon yapacak bir durum kalmadı.

Terör örgütü kiliselerin ve camilerin içindeler hala. Oradan ateş ediyorlar. Neden oradan ediyorlar? Çünkü TSK'nın ibadet yerlerine ateş etmeyeceğini biliyorlar.

"PKK direnmiyor değil tüm numaraları denemesine rağmen direnemiyor"

  • Bu harekat neden bu kadar hızlı ilerliyor, PKK direnmiyor mu diye soranlar var. PKK direnmiyor değil direnemiyor. Direnmek için her türlü numarayı çekiyor. Fakat karşısında artık terör örgütünü çözmüş bir ordu var.

"Bizim için harekat psikolojik anlamda bitmiştir"

Barış Pınarı Harekatı ne zaman bitecek diye soranlar var. Bir orduya sorulacak en kötü sorudur bu. Çünkü zaman sorusunu koyduğunda hız kazandırmaya çalışırsın ki hız her zaman iyi bir şey değildir. Buna en öndeki asker karar verecek. Çünkü ilerleyen o göğüsleyen o çatışmaya giren o. Onun doğru zamanlamasıyla karar verecek. Harekat ne zaman bitmesi gerekiyorsa bitecek. Bizim için harekat bitmiştir. Psikolojik harekat olarak bitmiştir. Oyunlar çökmüştür. Birilerinin hayalleri çökmüştür.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >