Güvenli Bölge: Yeni bir bölge ve yeni bir dünyanın eşiğinde

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge'de Türkiye'nin ve dünyanın gündemindeki 'Yeni bir bölge ve yeni bir dünyanın eşiğinde' başlığı enine boyuna masaya yatırılacak. Anlık sorulara anlık cevaplar verilen interaktif program Güvenli Bölge, İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın ortak sunumuyla sizlerle...

İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın sunumuyla Güvenli Bölge, bu hafta 'Yeni bir bölge ve yeni bir dünyanın eşiğinde' başlığıyla izleyicilerle buluştu.

Bölgede hala teröristler var mı?

Güvenli Bölge programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmada değindiği, bölgede teröristlerin varlığı konusu ile başladı. Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "Rusya ile yapılan güvenli bölge rotası içerisinde, teröristler hala bölgede" dedi. Mete Yarar, Kobani denen bölgede Türk zırhlılarına PKK yandaşları tarafından yapılan alçak saldırıyı hatırlatarak, bölgede teröristlerin varlığının şüphe götürmez bir gerçek olduğunun altını çizdi.

Mete Yarar "PKK'nın olup olmadığını bildiğimiz bir yerde devriye yapmanın mantıklı olmadığını düşünüyorum" dedi.

"Silah yaptırımlarının hiçbir anlamı kalmadı"

Mete Yarar, gelişen Türk askeri teknolojisi ile birlikte, Türkiye'ye uygulanan silah yaptırımlarının hiçbir anlamının kalmadığını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >