Güvenli bölgede yeni gelişme: 300 Rus askeri polisi Suriye'ye girdi

Rusya: 300 kadar Rus askeri polisi, Suriye'ye giriş yaptı.
Rusya: 300 kadar Rus askeri polisi, Suriye'ye giriş yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 300 kadar Rus askeri polisi, Türkiye'yle varılan Soçi mutabakatı kapsamında teröristleri güvenli bölgeden uzak tutmak için Suriye'ye giriş yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Moskova yönetiminin bir hafta içinde Suriye'ye 276 askeri polis ve 33 ünite askeri ekipman göndereceğini duyurmuştu. Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasına göre, yaklaşık 300 Rus askeri polisi Suriye'ye ulaştı.

Ne olmuştu?

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek maksadıyla 9 Ekim'de Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştı. Harekat kapsamında 700'den fazla terörist etkisiz hale getirilirken, harekatın 9'uncu gününde Türkiye'ye gelen ABD heyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmüş ve harekata 120 saat ara verilmesi kararı çıkmıştı.

ABD, bu 120 saatlik süre zarfında terör örgütü PKK/YPG'nin Güvenli Bölge'den çekileceğini taahhüt etmişti. 120 saat dolduğunda, Milli Savunma Bakanlığı Güvenli Bölge'de herhangi bir terör unsuruna rastlanmadığını ve operasyona gerek görülmediğini duyurmuştu.

  • ABD'nin ardından Rusya ile de görüşen Türk yetkililer, Rusya'dan Güvenli Bölge'de devriye faaliyetleri yürütme sözü aldı. Soçi'de gerçekleşen zirvede varılan mutabakat kapsamında Rusya, Türkiye'ye güney sınırını terör unsurlarından uzak tutacağının sözünü vermişti.
  • Bu kapsamda, 300 kadar Rus askeri polisi Suriye topraklarına girmiş oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >