Güvenli olmayan bölgeye giren yolcu 130 uçuşu iptal ettirdi

Münih'te havalimanında yolcu krizi yaşandı.
Münih'te havalimanında yolcu krizi yaşandı.

Münih Havalimanı'nda güvenli olmayan bir İspanyol için kırmızı alarm verildi. Yolcunun acil çıkıştan geçerek pistlerdeki yasaklı bölgeye geçmesi üzerine binlerce yolcu havalimanında mahsur kaldı.

Almanya'nın ikinci büyük havalimanı olan Münih Franz Josef Strauss Havalimanı’nda eşine benzerine az rastlanır bir olay yaşandı. İspanyol bir yolcu, acil çıkıştan geçerek güvenli olmayan bölgeye girdi. Bunun üzerine havalimanında kırmızı alarm verildi.

130 uçuş iptal edilirken, binlerce kişi havalimanında mahsur kaldı.

Ensonhaber'e göre; havalimanının resmi hesabından yapılan açıklamada, "Şu an için elimizde olan bilgilere göre bir kişi, acil çıkış kapısı aracılığıyla Terminal 2’deki güvenli bölgeden güvenli olmayan bölgeye geçiş yaptı. Sonuç olarak, polis tedbirleri halen devam ediyor" denildi.

Havalimanındaki ana uçuş firması olan Lufthansa, "Terminal 2 ile Terminal 1’in B ve C bölgeleri kapatıldı" duyurusunu yaptı. Havalimanının iki büyük terminalin boşaltılmasının ardından yolcular, yeniden güvenlik kontrolünden geçirilerek uçuş salonlarına alındı.

Havalimanında 130 uçuş iptal edildi.
Havalimanında 130 uçuş iptal edildi.

Yakalanıp sorguya alındı

Olayla ilgili olarak polisin yaptığı açıklamada, Bangkok'tan gelen ve Madrid'e gidecek İspanyol asıllı yolcunun yasaklı bir bölgeye girmesi üzerine yaşanılan güvenlik zafiyeti nedeniyle önlemler alındığı belirtildi.

130 uçuş iptal edildi

Havalimanında günde 7 bin yolcunun seyahat ettiği açıklandı.
Havalimanında günde 7 bin yolcunun seyahat ettiği açıklandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >