Harran Üniversitesi'nden büyük başarı: Türkiye 8.’si oldular

Harran Üniversitesi
Harran Üniversitesi

ÖSYM tarafından açıklanan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) raporuna göre, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türkiye’deki en başarılı 10 üniversite arasında yer aldı.

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi, ÖSYM tarafından açıklanan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) raporuna göre, Türkiye’deki en başarılı 10 üniversite arasında yer almayı başardı.

Harran Üniversitesi 8. oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM), 2017 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testini (ÖABT) konu alan bir değerlendirme raporu hazırladı. Bu yıl sekizincisi yayınlanan raporda, ÖABT baz alınarak yapılan değerlendirmeye göre Harran Üniversitesi, Sınıf Öğretmenliği programına sahip 79 üniversite arasından ilk 10’a girerek 8. sırada yer aldı.

"Dünyanın ilk üniversitesini layık olduğu seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz"

Aldıkları başarıyla gurur duyduklarını söyleyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Üniversitemiz, Sınıf Öğretmenliği branşında ilk sıralarda yer alarak eğitim alanında bir başarısını daha ortaya koymuştur. Dünyanın ilk üniversitesini layık olduğu seviyelere çıkarmaya çalışıyoruz. Bilimi her şeyin önünde tutarak ilerliyoruz. Kazanılan bu başarıdan ötürü eğitim kadromuzu yürekten kutluyorum. İnşallah birlikte daha büyük başarılara imza atacağız” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >