HDP'li 4 belediyeye yeni görevlendirme

Van Erciş'te hakkındaki terör soruşturması nedeniyle gözaltında bulunan HDP'li Belediye Başkanı Yıldız Çetin'in yerine kaymakam atandı.
Van Erciş'te hakkındaki terör soruşturması nedeniyle gözaltında bulunan HDP'li Belediye Başkanı Yıldız Çetin'in yerine kaymakam atandı.

Van'ın Erciş ilçesinde hakkındaki terör soruşturması nedeniyle gözaltında bulunan HDP'li Belediye Başkanı Yıldız Çetin'in yerine Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, 'Belediye Başkan Vekili' olarak görevlendirildi. Öte yandan Diyarbakır’da HDP’li Kayapınar, Kocaköy ve Bismil ilçe belediyelerine de kayyum atandı.

Diyarbakır’da HDP’li Kayapınar, Kocaköy ve Bismil ilçe belediyelerine görevlendirme yapıldı. Van'ın Erciş ilçesinde hakkındaki terör soruşturması nedeniyle gözaltında bulunan HDP'li Belediye Başkanı Yıldız Çetin'in yerine Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, 'Belediye Başkanvekili' olarak görevlendirildi.

Terör soruşturması nedeniyle görevden uzaklaştırılmıştı

Valilikten yapılan açıklamada, HDP'li Erciş Belediye Başkanı Çetin'in, Van 4 ve 5. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından yargılandığı anımsatıldı.

Çetin hakkında ayrıca Van ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan soruşturma sürecinin devam ettiği vurgulanan açıklamada, Çetin'in ilçedeki soruşturma kapsamında gözaltında bulunduğu kaydedildi.

Soruşturmada 14 kişiden 8'i tutuklandı

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >