Herkes sığınaklara: Kuğu fırtınası geliyor

Meteoroloji uzmanları Türkiye genelinde etkisini gösterecek 'kuğu fırtınası' için vatandaşları uyardı.
Meteoroloji uzmanları Türkiye genelinde etkisini gösterecek 'kuğu fırtınası' için vatandaşları uyardı.

Mevsim normallerinin altında seyreden hava durumu beraberinde sağanak yağış ve fırtınayı getiriyor. Meteoroloji uzmanları son yapılan değerlendirmelere göre 15 Nisan pazartesi gününden sonra Türkiye'nin genelini etkileyecek 'kuğu fırtınası'na karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji uzmanlarının yaptığı son değerlendirmeye göre balkanlardan gelen soğuk hava dalgası Türkiye genelinde hava sıcaklıklarını 4 ila 8 derece azaltacağını belirtiyor. 15 Nisan'dan itibaren hafta boyunca mevsim normallerinin altıda seyredecek hava durumu beraberinde sağanak yağış ve şiddetli rüzgarı getiriyor.

Kuğu fırtınasıyla beraber, şiddetli yağış ve rüzgar gündelik hayatı olumsuz yönde etkileyecek.
Kuğu fırtınasıyla beraber, şiddetli yağış ve rüzgar gündelik hayatı olumsuz yönde etkileyecek.

Meteoroloji uzmanları uyardı: Kuğu fırtınasına dikkat

Türkiye'de her yıl bahar mevsimine geçiş sürecinde şiddetli rüzgar ve yağışlı havayla kendisini gösteren kuğu fırtınası; başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler olmak üzere yurt genelinde etkisini artırıyor. Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde hafta boyunca etkisini gösterecek sağanak yağışlar, kimi yüksek bölgelerde don olayları, vatandaşların gündelikhayatını olumsuz etkileyebilir.

Kuğu fırtınası nedir? Ne zaman olur?

Türk denizcilerinin yüzlerce yıllık gözlem ve deneyimlerle oluşturduğu fırtına takvimi çerçevesinde kuğufırtınası da yer almaktadır. Bahar mevsiminde meydana gelen ve tüm yurdu etkisine alan kuğu fırtınası nedeniyle şiddetli rüzgar ve yağışlı hava, kışı adeta yenden getirir.

Kuğu fırtınası her yıl tahmini olarak 16 Nisan'da başlar ve 3 gün devam eder. Genellikle 16-17-18 Nisan tarihlerinde etkili olan kuğu fırtınası bazı yıllar bir-iki gün kadar değişkenlik gösterebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >