Ikea mültecilere iş imkanı sağlayacak

Ikea
Ikea

Ikea, 2019 yılı için mültecilere destek olmayı planlıyor.

İsveçli dev şirket ilk etapta 200 mültecinin kapsayacağı proje için Ürdün'de yaşayan mültecileri seçeceğini duyurdu. Ikea tedarik zinciri yöneticisi Jesper Brodin, yaptığı açıklamada Suriye'de yaşananları “çağımızın büyük trajedisi" olarak yorumladı ve Ürdünhükümetinin Suriye iç savaşında büyük bir sorumluluk alarak kapılarını açtığını vurguladı. Ikeaolarak nasıl katkıda bulunabileceklerini düşündüklerini ifade eden Brodin, böyle bir imkan sağlayarak yardımcı olabileceklerini açıkladı.

Ürünlerin Ürdün'de ve Ürdün'le serbest ticaret anlaşması olan Orta Doğu ülkelerinde satılacağı belirtiliyor. Ürdün'de, Birleşmiş Milletler'e göre kayıtlı 650 binden fazla Suriyeli yaşıyor. Yapılan yeni bir araştırmada, BM bu kesimden sadece 37 bininin çalışma izninin bulunduğunu açıklasa da binlerce Suriyeli çalışma izni olmadan ağır koşullar altında çalışmayı göze alıyor.

Ikea'nın bu kararı Amerikan başkanı Donald Trump'ın çok tepki gören yedi Müslüman ülkeden gelecek ziyaretçilere ülkeye giriş yasağı koymasından önce aldığı da belirtiliyor. Çok konuşulan kararın ardından açıklama yayınlayan Ikea ise “İnsanların temel haklarına erişebilmesi gerektiğini düşünüyor ve her türlü ayrımcılığa karşı durduğumuzu belirtiyoruz" diyerek tepkisini belirtmişti.

Kaynak: Ontrava



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >