İki Çinlinin 'yardım' yarışında 31 milyon dolara saat satıldı

Grandmaster Chime Ref. 6300A referans numaralı saat 31 milyon dolara satıldı.
Grandmaster Chime Ref. 6300A referans numaralı saat 31 milyon dolara satıldı.

Dünyanın en lüks saat markalarının açık artırma usulüyle satıldığı Only Watch organizasyonu bir ilke imza attı. Kas hastası çocuklara yardım amacıyla gerçekleşen etkinlikte Patek Philippe marka saat iki Çinli milyarderin yarışına sahne oldu.

Sınırlı sayıda üretilen saat birkaç yıl önce satışa çıkarılmış ve 2 buçuk milyon dolara alıcı bulmuştu. Paslanmaz çelikten üretilen saatin temel özelliklerinde takvim, alarm gibi bilindik fonksiyonlar bulunuyor.

Saati 31 milyon dolara satın alan Çinlinin ismi açıklanmasa da babasının 120 milyar dolar cirolu bir şirketin sahibi olduğu biliniyor.

Patek Philippe adlı şirketin ürettiği Grandmaster Chime Ref. 6300A referans numaralı saat 31 milyon dolara satılarak dünyanın en pahalı kol saati olma unvanını aldı.

Only Watch, kas hastası çocuklara yardım amacıyla 15 yıl önce kuruldu. Saat açık artırmalarıyla para toplayan yardım kuruluşu bu yıl Cenevre'de gerçekleşti.

İki Çinli arasında geçen kıyasıya çekişme sonucu saati 30 yaşındaki genç milyarder kazandı. Hakkında bilinen ise babasının 120 milyar dolar cirolu bir şirketinin olduğu.

Ön ve arka yüzünde 20 özel fonksiyonu bulunan saatin Watch 2019 için özel olarak üretildiği, markanın Grand Master Chime versiyonunda ilk ve tek paslanmaz çelikten üretilen saat olma özelliği de bulunuyor.

İsviçre’nin Cenevre kentinde Christie’s Müzayede Evi tarafından düzenlenen açık arttırmada İsviçreli lüks saat üreticisi Patek Philippe’in “Grandmaster Chime 6300A” modelini 31 milyon dolar gibi yüksek bir ücretle alıcı bulması, ABD’li ünlü aktör Paul Newman’a ait Daytona Rolex’in 17.8 milyon dolarlık (103 milyon TL) rekorunun da kırıldığı anlamını taşıyor.

Müzakerede iki Çinlinin kıyasıya yarışı amatör kamera tarafından böyle görüntülendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >