İndirim çılgınlığında kapış kapış satılmıştı: FBI'dan akıllı TV uyarısı

FBI: Akıllı televizyonlar hacker'ların evinize girmesi için açık bir kapı olabilir.
FBI: Akıllı televizyonlar hacker'ların evinize girmesi için açık bir kapı olabilir.

Tüm dünyada insanların merakla beklediği indirimlerde en çok satın alınan eşyalardan biri akıllı televizyonlar oldu. ABD istihbarat servisi FBI, akıllı televizyonlara yönelik uyarılarda bulunarak, "TV üreticisinin ve uygulama geliştiricilerinin sizi izleme ve dinleme riskinin de ötesinde, bu televizyonlar, hacker'ların evinize girmesi için bir kapı olabilir" dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü tüm dünyada alışveriş çılgınlığının yaşandığı ve dün de indirimlerin olduğu 'Cyber Monday'de özellikle en çok satın alınan eşyalar arasında yer alan 'akıllı televizyonlar' konusunda FBI'dan uyarı geldi. FBI, internet sitesinde yayımladığı açıklamada akıllı televizyonlara yönelik uyarılarda bulunarak, "Televizyonunuzun üreticisinin ve uygulama geliştiricilerinin sizi izleme ve dinleme riskinin de ötesinde, bu televizyonlar, hacker'ların evinize girmesi için bir kapı olabilir. Kötü bir hacker, kilitli bilgisayarınıza doğrudan erişemeyebilir. Ancak güvenliksiz bir televizyon, onlara bu erişimi sağlamaları için 'arka kapı' açabilir" ifadelerini kullandı.

"Dinledikleri evde hırsızlık yapabilirler"

FBI'a göre televizyonların mikrofonuna ya da kamerasına erişen kişiler, daha sonra dinledikleri cihazların bulunduğu evlere hırsızlık için girebilir, kanal değiştirebilir, ses ayarıyla oynayabilir ve çocuklarınıza uygunsuz videolar gösterebilir.

Siber korsanlardan korunmanın yöntemleri

  • Kullanıcılara siber korsanlardan korunmaları için cihazlarından görüntülü konuşma yapmadıkları zamanlarda kamera üzerine siyah bant yapıştırmaları, televizyonlarının neler yapabileceğini iyice öğrenmek için kullanım kılavuzunu dikkatle okumaları, en son yamalar ve düzeltmelerle cihazlarını daima güncel tutmaları tavsiyeleri verildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >