İngiltere'nin yeni başbakanına Çankırı'dan yöresel davet

Boris Johnson -REUTERS
Boris Johnson -REUTERS

İngiltere'nin yeni Başbakanı Türk asıllı Boris Johnson görevinin başına geldi. Johnson'ın aslen Çankırılı olması dolayısı ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü'nden yeni başbakana yöresel bir davette bulundu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı'dan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a ilginç bir davet mektubu geldi.

  • Rektör Ayrancı mektubunda, Çankırı kültüründe yer alan 'yaran'ı tanımlayarak kelime anlamının dostluk ve kardeşlik oluşuna vurgu yaptı.

Mektupta yaran kültürünün değerlerinin aynı zamanda Anadolu kültürünün temelleri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ayrancı, sermaye gücünün insanları, kültürleri ve farklılıkları yok ettiği; tek tip modellemeler yarattığı çağda, kadim geleneklerin ve insan olma özelliğinin korunmasını talep etti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı
Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı

Ayrancı, Johnson’ın yeni görevinin Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin gelişmesine ve yeni akademik iş birliklerine vesile olacağı temennisinde bulundu.

  • Başbakan Boris Johnson’a Çankırı’ya özgü bazı hediyeler de gönderen Hasan Ayrancı, Johnson’ı Üniversite Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılmaya ve buradan Müslüman ülkelere seslenmeye davet etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >