İran’da gündem Türkiye!

Hasan Ruhani
Hasan Ruhani

Türkiye, Avrupa’da olduğu gibi İran’da da siyasi gündemin merkezine oturdu. İran’da 6 cumhurbaşkanı adayı, devlet televizyonunda düzenlenen açık oturumda kozlarını paylaştı.

İkinci kez düzenlenen oturumda adayların sık sık Türkiye’yi gündeme getirmesi dikkat çekti. İç ve dış politika konularının ele alındığı programda, adaylar Türkiye’nin başarılarından övgüyle bahsetti. Adaylardan mevcut cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye sorununun yükünü İran, Türkiye ve Rusya’nın taşıdığını belirtti.

Türkiye açık ara önde

                                    Muhafazakar aday eski Başsavcı İbrahim Reisi İran’ın siyasi ilişkileri iyi olduğu komşularıyla ekonomik alanda aynı başarıyı yakalayamadığını ifade etti. Reisi, "Bugün komşu Irak’la ilişkilerimiz iyi düzeyde olmasına rağmen Türkiye’nin bu ülkeyle olan ticaret hacmi İran’dan çok daha fazla" diyerek İran Hükümeti’ni eleştirdi. 19 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde, adaylardan mevcut Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran Belediye Başkanı Bakır Galibaf ve eski Başsavcı İbrahim Reisi’nin seçilme şansının yüksek olduğu öngürülüyor.
Türkiye açık ara önde Muhafazakar aday eski Başsavcı İbrahim Reisi İran’ın siyasi ilişkileri iyi olduğu komşularıyla ekonomik alanda aynı başarıyı yakalayamadığını ifade etti. Reisi, "Bugün komşu Irak’la ilişkilerimiz iyi düzeyde olmasına rağmen Türkiye’nin bu ülkeyle olan ticaret hacmi İran’dan çok daha fazla" diyerek İran Hükümeti’ni eleştirdi. 19 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde, adaylardan mevcut Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran Belediye Başkanı Bakır Galibaf ve eski Başsavcı İbrahim Reisi’nin seçilme şansının yüksek olduğu öngürülüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >