İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı tamamlandı

İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı'nda stajlarını tamamlayan stajyerler için sertifika töreni düzenlendi.
İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı'nda stajlarını tamamlayan stajyerler için sertifika töreni düzenlendi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı'na kabul edilen ve stajlarını tamamlayan stajyerler için sertifika töreni düzenlendi. Gecede stajyer kabul eden kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketi verildi. Bu kapsamda Albayrak Holding Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca'ya teşekkür plaketini Bakan Mustafa Varank takdim etti.

SESRIC, YTB, TOBB ve Ensar Vakfı iş birliğiyle yürütülen Uluslararası Staj Programı - OIC Intern programının ilk aşaması Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile başlamıştı.

4 bin genç başvuru yaptı

16 Kasım 2017'de yapılan lansmanda tanıtılan OIC Intern Uluslararası Staj Ofisi'ne 115 ülkeden 4 bin genç başvuru yaptı. OIC Intern Uluslararası Staj Ofisi, Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça online ve yüz yüze mülakatların ardından 300 öğrenciyi aktif ve profesyonel öğrenme süreci ile tanıştırdı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Profesyonel iş hayatına ilk adım

  • OIC Intern Uluslararası Staj Ofisi, 300 stajyer öğrenci, Albayrak Holding, Türk Hava Yolları, AA, Koçak Petrol, Simit Sarayı, TRT ve Kızılay gibi kurumlar başta olmak üzere birçok kuruma yerleştirdi.
  • Böylelikle 300 genç alanında uzman kişilerle, profesyonel iş hayatına ilk adımlarını atmış oldu.

"Buraya mutlaka diğer İslam ülkelerini de katmak gerekiyor."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Uluslararası Staj Programı sayesinde çok önemli ilişkilerin kurulacağını belirterek, "Buraya mutlaka diğer İslam ülkelerini de katmak gerekiyor. İnşallah buradan güzel sonuçlar çıkacak." dedi.

Program kapsamında öğrencilere sertifika dağıtıldı.
Program kapsamında öğrencilere sertifika dağıtıldı.

İlk stajyerler sertifikalarını aldı

İİT'ye üye ülkelerin vatandaşı olan gençlere yönelik İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Ensar Vakfı paydaşlığında yürütülen, İİT Uluslararası Staj Programı'nın (OIC INTERN) ilk stajyerleri sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Türkiye'de öğrenim gören 300 başarılı öğrencinin sertifika aldığı törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, staj programını geçen yıl da desteklediğini, çok önemsediğini söyledi.

Varank, "İnşallah biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak hem ilgili kuruluşlarla, şirketlerle buraya katkı sağlamayı düşünüyoruz hem de bizim enstitülerimizde acaba öğrenci kardeşlerimiz staj yapabilir mi diye bir çalışma başlatacağız." şeklinde konuştu.

  • SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ise staj programının, teşkilatın "2025 Eylem Planı"ndaki hedeflerine ve üye ülkelerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Programın temel amacına değinen Kulaklıkaya, "Türkiye'de öğrenim gören misafir öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak, öğrencilerin iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak fırsatları oluşturmak, uzun vadede üye ülkelerdeki iş gücü kapasitesini artırmak ve ekonomik rekabeti geliştirmektir." diye konuştu.

Stajyer kabul eden kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketi verildi.
Stajyer kabul eden kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketi verildi.

Albayrak Holding Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca'ya teşekkür plaketi

Gecede stajyer kabul eden kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketi verildi. Bu kapsamda Albayrak Holding Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca'ya teşekkür plaketini Bakan Varank takdim etti.

Organizasyonda Albayrak Holding Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca'ya teşekkür plaketini Bakan Varank verdi.
Organizasyonda Albayrak Holding Piri Medya Genel Müdürü Ömer Karaca'ya teşekkür plaketini Bakan Varank verdi.
  • Varank, ayrıca AA, Ensar Vakfı, SESRIC, Simit Sarayı, THY ve T3 Vakfı yetkililerine de teşekkür plaketi takdiminde bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >