İsrail, Filistinli bakanı gözaltına aldı

İsrail güçlerinden Kudüs İşleri Bakanı'na baskın
İsrail güçlerinden Kudüs İşleri Bakanı'na baskın

İsrail güçleri, Filistin'in Kudüs İşleri Bakanı Fadi el-Hedmi'yi gözaltına aldı. Hedmi'nin Doğu Kudüs'teki evine düzenlenen baskın akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Birleşmiş Milletler Konseyi'nde yaptığı konuşmayı getirdi. Erdoğan, "Ben merak ediyorum bu İsrail neresidir? Bu İsrail'in toprakları nereleri kapsıyor?" diyerek tepki göstermişti.

İsrail güçleri, Filistin yönetimine bağlı Kudüs İşleri Bakanı Fadi el-Hedmi'yi evine düzenlediği baskınla gözaltına aldı. Kudüs İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail polisi ve istihbarat elemanlarından oluşan geniş bir kolluk kuvveti, sabah saatlerinde Hedmi’nin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan evine baskın düzenledi.

Son üç ayda ikinci kez gözaltına alındı

Açıklamada, İsrail güçlerinin evde arama yaptıktan sonra Hedmi'yi gözaltına aldığı belirtildi.

Bakan Hedmi, son üç ayda ikinci kez İsrail polisince evine düzenlenen baskınla gözaltına alınıyor.

Kudüs İşleri Bakanı Fadi el-Hedmi gözaltına alındı.
Kudüs İşleri Bakanı Fadi el-Hedmi gözaltına alındı.

İsrail polisi Filistinli bakanın Kudüs'e girişine izin vermedi

Öte yandan Filistin basınına göre, İsrail polisi Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Dr. Ahmed el-Mecdelani'nin Kudüs'e girişine izin vermedi.

İsrail polisinin, Bakan Mecdelani'yi, kente girmesi durumunda gözaltına almakla tehdit ettiği belirtiliyor.

Yerleşim birimlerini protesto için kurulan çadır yıkıldı

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Es-Sevahire bölgesine sabah erken saatte baskın düzenleyen İsrail askerleri, burada aktivistler tarafından yerleşim birimleriyle mücadele için kurulan çadırı yıktı.

İsrail askerleri, aktivistlerden bölgeyi terk etmelerini istedi.

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi, bölge sakinleri ve aktivistler, İsrail'in, arazilerini istila ederek Yahudi yerleşim birimlerine dönüştürme girişimleriyle mücadele için cuma günü bir çadır kuracaklarını ve oturma eylemi yapacaklarını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'de İsrail'e tepki göstermişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'de İsrail'e tepki göstermişti.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?
  • Bugün adaletsizliğin en çok yaşandığı yerlerden biri, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarıdır. Ben merak ediyorum bu İsrail neresidir? Bu İsrail'in toprakları nereleri kapsıyor? 1947'de neresiydi, 1949-67'de neresiydi ve şu anda İsrail neresidir? BM İsrail'le ilgili aldığı kararları uyguluyor mu? O zaman BM ne işe yarıyor? Türkiye olarak bizim bu konudaki tavrımız nettir, çözüm 1947 anlaşması temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Size BM kürsüsünden soruyorum, İsrail devletinin sınırları neresidir? 1948 sınırları mıdır, 1967 sınırları mıdır yoksa daha başka sınırları mı vardır? Yüz yılın anlaşması denen girişimin amacı Filistin'i tamamen ortadan kaldırmak mı? Bunlar dünyayı kana mı bulamak istiyorlar? BM başta olmak üzere, uluslararası camianın tüm aktörleri vaatlerin ötesinde somut destek vermelidir. Filistinliler için yardım ve bayındırlık çalışmalarının etkin bir şekilde sürdürülmesi bu açıdan çok önemlidir. Türkiye, mazlum Filistin halkının yanında yer almaya devam edecektir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >