İstanbul Havalimanı her 74 saniyede bir sefer yaptı

Türkiye'nin 'Zafet Anıtı' olarak bilinen İstanbul Havalimanı.
Türkiye'nin 'Zafet Anıtı' olarak bilinen İstanbul Havalimanı.

İstanbul Havalimanı'nda 6 Nisan 1 Temmuz tarihleri arasındaki sürede her 74 saniyede bir uçak sefer yaptı. Uçak başına düşen yolcu ortalaması ise 160'ı buldu.

6 Nisan'da tam kapasite kullanılmaya başlanan İstanbul Havalimanı'nda 1 Temmuz'a kadar her 74 saniyede bir uçağın geliş veya gidiş yaptığı, uçak başına düşen yolcu ortalamasının 160 olduğu belirlendi.

İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı'nı geçti

İGA verilerine göre, 29 Ekim'de ilk fazı törenle açılan, 6 Nisan'da sona eren büyük taşınmanın ardından tam kapasite hizmet vermeye başlanan İstanbul Havalimanı'nda yolcu sayısı ve seferler bakımından çok hızlı ilerleme kaydedildiği istatistiklere de yansıdı.

İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapan, Türk Havayolları'na ait bir yolcu uçağı.
İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapan, Türk Havayolları'na ait bir yolcu uçağı.
  • Yaz dönemiyle iç ve dış hat yolcularının yoğun ilgi gösterdiği havalimanında, haziranda 37 bin 396 uçuş yapıldı.
  • Bu dönemde, toplam 5 milyon 983 bin 488 yolcuyu ağırlayan İstanbul Havalimanı, bu hareketlilikle geçen yılın haziran ayında Atatürk Havalimanı'nda misafir edilen yolcu sayısını geride bıraktı.

İstanbul Havalimanı'nın iç görünümü.
İstanbul Havalimanı'nın iç görünümü.

86 günde 16 milyon yolcu ağırlanarak rekor kırıldı

İstanbul Havalimanında, tüm seferlerde tam kapasiteye geçilen 6 Nisan'dan 1 Temmuz'a kadarki dönemde yolcu sayısı açısından rekor kırıldı.

  • Havalimanında, 86 günü kapsayan bu dönemde icra edilen tüm seferlerle toplam 15 milyon 988 bin 748 yolcu ağırlandı.

Öte yandan İstanbul Havalimanı, 6 Nisan-1 Temmuz'da, aprona iniş-kalkış yapan uçakların zamana göre sıklığı açısından da yoğun dönemi başarıyla atlattı.

  • Yıllık 90 milyon yolcu kapasiteli havalimanında, söz konusu dönemde, 74 saniyede bir uçağın geliş veya gidiş yaptığı hesaplandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >