İstanbul'da 7 katlı bina çöktü

Zeytinburnu'nda bir binanın çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi'nde bulunan ve 2015 yılının Aralık ayında boşaltıldığı belirtilen 6 katlı bina, saat 16.40 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Çökmenin ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, zabıta ve AFAD ekibi sevk edildi. Enkaz çevresine güvenlik şeridi çekilirken, bölgenin su, elektrik ve doğalgaz akışı kesildi.

2 kişi hayatını kaybetti

Enkazdan Mehmet Akbaş (60) ile Mehmet Özdener'in (5) cesedinin çıkarıldığı belirtildi. Aralarında Mehmet Özdener'in ikizi Ahmet Özdener'in de bulunduğu 17 yaralı, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Ekipler, geniş bir alana yayılan enkazın altında birinin bulunup bulunmadığını araştırıyor. İstanbul İtfaiyesi de bölgede 17 araç ve 55 personelle enkaz kaldırma çalışmaları yapıyor.

21 bina tahliye edildi

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki çöken binayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali, çöken binanın çevresindeki 21 binanın da tahliye edildiğini söyledi.

Video: Zeytinburnu'nda bina çöktü!






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >