Canımız yandı: İstanbul'da askeri helikopter düştü

Askeri helikopter binaların arasındaki boş alana düştü.
Askeri helikopter binaların arasındaki boş alana düştü.

İstanbul Sancaktepe'de bir askeri helikopterin düştü. Düşen helikopterde bulunan 4 kahraman askerimiz şehit oldu. Helikopter kazasıyla ilgili olay yerinde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,"Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirmişlerdir. Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir." ifadelerini kullandı.

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopterin düştüğü bildirildi. Helikopterin yerleşim yerinde binaların arasına düştüğü görüldü.

Düşen helikopterde 4 askerimizin şehit olduğu açıklandı. Olay yerinde arama kurtarma ekipleri çalışma yapıyor.

  • Helikopterin iniş esnasında düştüğü belirtiliyor.

Cumhurbaşkanından taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı sempozyumda İstanbul'da düşen helikopterde şehit olan askerlerimiz için taziyelerini sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Elim kazada kaybettiğimiz askerimize rahmet diliyorum.' dedi.

Bakan Akar: Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir

Hulusi Akar olay yerine gelerek açıklamalarda bulundu.
Hulusi Akar olay yerine gelerek açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirmişlerdir. Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir." dedi.

İstanbul Sancaktepe'de 4 askerimizin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili olay yerinde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar şunları söyledi:

  • "Helikopterde 2 subay 2 astsubay ve 1 uzman çavuş bulunmaktaydı. 11.02'de helikopterle irtibat kesilmiştir. Daha sonrada bu kaza meydana geldi. Kaza sonrası 2 subayımız be 2 astsubayımız şehit oldu. Uzman çavuşumuz şu anda ameliyathanede. Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirmişlerdir. Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir. Hem adli hem idari soruşturma sürmekte"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Samandırada eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var. Yaralılara yönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

  • Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, helikopterin eğitim uçuşu için havalandığını, bölgenin askeri alan yakın olduğunu ifade ederek, 'Burada Kava Havacılık Alayı var. Eğitim uçuşları yapılabiliyor. Sarıgazi'deki apartmanın yan bahçesine düşüyor. Hava koşullarında ciddi bir bozukluk yok. Burada mevsimine göre 23.00'e kadar uçuşlar oluyor' diye konuştu.

Soruşturma başlatıldı

Kaza alanı havadan böyle görüntülendi.
Kaza alanı havadan böyle görüntülendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sancaktepe'de 4 askerin şehit olduğu helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Düşen helikopterin kuyruk kısmında yazan yazıda helikopterin Kara Kuvvetlerinin envanterinde bulunduğu görülüyor.

  • Samandıra'da eğitim kışlasına ait helikopterden birinin eğitimden dönerken yaşadığı teknik bir arıza nedeniyle düştüğü iddia ediliyor.
Düşen helikopterin bütünlüğünü koruması kazasının iniş sırasında gerçekleştiği izlenimini veriyor.
Düşen helikopterin bütünlüğünü koruması kazasının iniş sırasında gerçekleştiği izlenimini veriyor.

Abdullah Ağar helikopterin özelliklerini paylaştı

Aynı yerde 2. kaza

2010 yılının Mayıs ayında aynı bölgede uçak kazası yaşanmıştı. İstanbul'un Sancaktepe ilçesi Samandıra semtindeki askeri üsten havalanan bir eğitim uçağı, sokak ortasına düşmüştü.

Mayıs 2010'da yaşanan kaza
Mayıs 2010'da yaşanan kaza
  • Uçakta bulunan 3 askeri personel hastaneye kaldırılmıştı.

O dönem Samandıra'daki 4. Kara Havacılık Alayı'ndan saat 10.30 sıralarında eğitim amacıyla havalanan T-182T Cessna tipi askeri eğitim uçağı, kalkışından kısa bir süre sonra güç kaybı nedeniyle alçalmaya başlayarak düşmüştü.

Son helikopter 9 ay önce düşmüştü

TSK bünyesindeki son helikopter, 10 Şubat'ta saat 13.00 sıralarında Afrin'e gerçekleştirilen operasyon sırasında düşmüştü. Helikopterin düşmesi sonucu ise iki askerimiz şehit olmuştu.

Şırnak’ta 13 askerimiz şehit olmuştu

Geçen yıl 31 Mayıs'ta ise Şırnak'ın Uludere ilçesinden kalkan askeri helikopter, kalkıştan 3 dakika sonra, yüksek gerilim hattına takılması sonucu kırıma uğramıştı. Bu kazada ise aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da olduğu 13 askerimiz şehit olmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >