İstanbul’da TRT World muhabirinin şüpheli ölümü

arşiv
arşiv

İstanbul’da TRT World muhabiri kalmak için gittiği arkadaşının evinde 5'inci kattan düşerek yaşamını yitirirken polis; gazeteci kadının ölümünün, kaza mı intihar mı olduğunu araştırıyor.

TRT World’ün Yeni Zelandalı editörü Yasmine Ryan, ziyaret ettiği arkadaşının 5. kattaki dairesinden düşerek hayatını kaybederken polis, editörün ölümündeki sır perdesini aralamaya çalışıyor.

Hayatını kaybeden Yeni Zelandalı Yasmine Ryan 34 yaşındaydı. 10 yıldır sıcak bölgelere giderek haberler yapıyordu. Son olarak TRT World kanalında editör olarak çalışan Ryan, dün akşam Beşiktaş, Ortaköy, Dereboyu Caddesi'ndeki arkadaşının evine ziyaret için geldi.

Arkadaşıyla sohbet eden Ryan uyuyacağı odaya geçti. Saat 02.20 sıralarında arkadaşı bir gürültü duydu. Odasına baktığında pencere açıktı, arkadaşı odada yoktu. Hemen aşağı koştu. 5. kattaki dairenin penceresinden aşağı düşmüştü. Sağlık ekibi çağırdı.

Sağlık ekibi Ryan’ın öldüğünü belirledi. Cesedi incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Polis, ev ve editörün düştüğü yerde inceleme yaptı ve Ryan'ın arkadaşının ifadesini aldı.

Hürriyet’in haberine göre, Ryan'ın arkadaşı düşme anını görmediğini, sesler üzerine odaya koştuğunu arkadaşını odada göremediğini, pencerenin açık olduğunu gördüğünü söyledi. Polis olaydaki sır perdesini aralamak için çalışma başlatırken, olay tutanaklara şüpheli ölüm olarak geçti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >