İstanbul'da yağmur ne kadar sürecek?

İstanbul'da lodosla birlikte belirli aralıklar da sağanak yağış görülüyor
İstanbul'da lodosla birlikte belirli aralıklar da sağanak yağış görülüyor

İstanbullular sonbaharda yazdan kalma günler yaşarken kışa hızlı bir giriş yaptı. Bu sabaha yağmur ve fırtına ile uyandılar. Meteoroloji'den vatandaşlara uyarı üstüne uyarı yapıldı. Hafta sonu dışarıda gezme planı yapanlar 'İstanbul'da yağmur ne kadar sürecek?', 'İstanbul'da yağmur ne zaman bitecek?', 'Haftasonu yağmur var mı?' bu soruları sorgular oldu. İşte İstanbul'daki yağmur ile ilgili merak ettikleriniz...

İstanbul güne yağmur ve fırtına ile başladı. Meteoroloji peş peşe uyardı. Şemsiyeler, montlar ve botlar gün yüzüne çıktı. İstanbul'un bu yağmura ve daha fazlasına ihtiyacı var. Öyle ki geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'da İstanbul'da 3 ay daha havalar böyle giderse susuz günler yaşayacağını belirtmişti. İstanbul'da yaşayan haftasonu gelse gezsem hayali kuranlar yağmuru görünce 'İstanbul'da yağmur ne kadar sürecek?, 'İstanbul'da yağmur ne zaman bitecek?', 'Haftasonu yağmur var mı?', 'Cumartesi yağmur yağacak mı?', 'Pazar günü yağmur yağacak mı?' diye merak içinde sorgulatıyor.

İstanbul'da yağmur ne kadar sürecek?

İstanbul'da yağışlı hava hafta sonu da sürecek. Tüm Türkiye yeni haftaya parçalı bulutlu bir havayla başlayacak.Hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava ile birlikte hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da yağış

Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından beklenen lodos sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı.Lodosla birlikte belirli aralıklar da sağanak yağış görüldü.

İstanbul'da saat 10.00 itibarıyla anlık yağış durumunun MGM radar sistemindeki görüntüsü
İstanbul'da saat 10.00 itibarıyla anlık yağış durumunun MGM radar sistemindeki görüntüsü

Meteoroloji'den sarı uyarı

Meteoroloji İstanbul için sarı uyarıda bulundu. Başta İstanbul olmak üzere Kocaeli, Bursa Yalova'da, bugün beklenen sağanak yağış ile birlikte, kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Renk Kodu Uyarı Sistemi - MeteoUYARI nedir?

Avrupa ülkelerinde kuvvetli meteorolojik hadiseleri uyarı seviyelerine göre renk ve simgelerle gösteren bir sistemdir.

RENK KODU

UYARI SEVİYESİ

Yeşil

Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

Sarı

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Turuncu

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Kırmızı

Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

İDO ve BUDO seferleri iptal edildi

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) işletmesinden yapılan açıklamaya göre; Bursa - Istanbul ve Bursa - Armutlu arasındaki bazı seferler sabahtan itibaren yapılamayacak. İşletme saat 15.30'a kadar gerçekleştirilmesi planlanan toplam 10 seferi iptal etti.

Yurt genelinde bugün hava durumu

Yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Nevşehir, Kayseri, Adıyaman, Diyarbakır, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Kıyı Ege ile İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa çevreleri ve Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >