İsveç TV'sinde skandal yayın: Filipinler lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aynı kefede değerlendirdiler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, İsveç devlet televizyonunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan skandal yayınına sert çıktı: Artık söz konusu olan namuslularla namussuzların savaşı...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Star Gazetesindeki köşe yazısında İsveç TV'sinde yapılan skandal yayını aktardı. Oruç, muhalif mesajlardaki imzalarıyla tanıdığı Tugba Tekerek'in kendisine ulaştığını İsveç devlet televizyonunun bir program hazırladığını ve bu konuda kendisiyle röportaj yapmak istediklerini söylediğini belirterek yazısına şöyle devam etti:

"Gazeteciymiş, imzasıyla herhangi bir bilgi aldığımı hatırlamadığım için üzerinde fazla durmadım. Röportajı gerçekleştirecek olan İsveçli gazeteci ve Tekerek de hazırladıkları programın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği üzerine olacağını söylediler. “Sizin Cumhurbaşkanı'mıza nasıl baktığınızı biliyorum. Bana asıl niyetinizi söyleyin” şeklindeki yanıtıma, söylediklerimi eksiksiz aktaracaklarını belirterek yanıt verdiler.

Mülakat geçtiğimiz hafta içinde yayınlandı. Bir saatten fazla süren mülakatımdan kısa bir alıntı yaptıkları yetmezmiş gibi vahim bir çerçeveye de imza atmışlardı. Defalarca programda başka hangi unsurların olacağını sormama karşın, programın Cumhurbaşkanı'mızla ilgili olduğunu, bunun için memleketi olan Rize Güneysu'ya da gideceklerini anlattılar. Başka detay vermediler.

Oysa program yayınlandığı zaman, üç parçadan oluşan bir kolaj yapıldığını gördüm.

Hindistan, Filipinler ve Türkiye... Ve güçlü liderler... Ve iddia ettikleri halkın itirazları...

Nasıl bir mantık Filipinler lideri ile Cumhurbaşkanımızı aynı kefede değerlendirebilirdi?

Uluslararası operasyonlar için bir el kitabı ve kullanma kılavuzu mu hazırlamışlardı yoksa?

Üstelik, programın asıl niyetini saklayıp, bu skandal programa ön ayak olan sözde gazeteci Tugba Tekerek, cebinde bir Türk kimliği taşırken bu sinsi fotoğrafın mimarı olmuştu...

Pardon, cebinde Türk kimliği ama cüzdanında İsveç'ten aldığı maaşıyla... Yukarıda da söylediğim gibi, artık sözkonusu olan namuslularla namussuzların savaşı... Namussuzlarda da oyun bitmiyor gördüğünüz gibi."

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >