İYİ Parti'de deprem: Ümit Özdağ istifa etti

Ümit Özdağ (en solda), Koray Aydın (ortada)
Ümit Özdağ (en solda), Koray Aydın (ortada)

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, dün istifa dilekçesini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sundu. ‘İYİ Parti’de neler oluyor?’ ‘Özdağ, görevini neden bıraktı?’sorularını cevaplandırdık.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ görevinden istifa etti.

Özdağ’ın genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlu'nun parti içi politikalarına ve bu politikalar sonucu ortaya çıkan olumsuz seçim sonuçlarına tepki olarak bu kararı aldığı öğrenildi.

İYİ Parti üyeliğinin devam ettiğini belirten Özdağ, "Partimdeki çalışmalarım sürüyor." dedi.

İYİ Parti'te, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz nedeniyle kriz çıkmıştı.

Mersin İl Başkanlığı heyetinin aday listelerini zamanında teslim etmemesi üzerine, Yüksek Seçim Kurulu, Kocamaz'ın adaylığını kabul etmemişti. Mersin'de adaysız kalan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, il yönetimini görevden almıştı.

Akşener'e yakınlığıyla bilinen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik Mersin’deki krizde faturayı Koray Aydın’a çıkarmıştı.

Özdağ, 31 Mart yerel seçimler öncesinde istifa sinyali vermişti

31 Mart yerel seçimler öncesinde CHP ile belediye başkan adaylıklarını paylaşan HDP’yle örtülü işbirliği yapan İYİ Parti’de Ümit Özdağ’ın rahatsızlığı kulislerde dile getiriliyordu.

Yerel seçimler öncesi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın genel merkezdeki odasını boşalttığı öne sürülmüş CHP ile işbirliği sürecinde yaşananlara büyük tepki gösterdiği konuşulmuştu.

İYİ Parti’nin kurucularından olan Ümit Özdağ bu iddiaları yalanlamıştı.

“31 Mart’a kadar yokum”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ söz konusu iddialar hakkında flaş bir açıklama yaparak "Odasını boşalttı" yönündeki haberleri, "Böyle bir şey yok" sözleriyle diyerek yalanlamıştı.

Genel merkezdeki odasını boşaltmadığını ancak 31 Mart tarihine kadar İYİ Parti'yle ilgili programlara ara verdiğini belirten Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Bu kararımı genel başkanımıza da bildirdim" demişti.

Ümit Özdağ'ın yerel seçim pazarlıklarında yaşanan tüm bu gelişmelere verdiği "31 Mart'a kadar yokum" tepkisi kamuoyunda garip karşılanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >