Kaçakçılardan göçmenlere 'koyun' benzetmesi

Arşiv
Arşiv

Göçmen kaçakçılığı operasyonuyla 41 kişi tutuklanırken operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şebeke elemanlarının yolcular için “Koyun”, yakalanan çete üyeleri içinse “Trafik kazası” dedikleri öğrenildi.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü’nün Göçmen Daire Başkanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirdiği göçmen kaçakçılığı operasyonunun detayları ortaya çıktı.

Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre yapılan operasyonda 41 kişi tutuklanırken, çete elemanlarının polis takibinden kurtulmak için telefon görüşmelerinde şifre kullandığı belirlendi.

Yolculara "Koyun" diyorlar

Çete üyelerinin telefon konuşmalarında yurtdışına gidecek olan yolcular için “yolcu, eleman, misafir, koyun”, polis için “sivil”, yakalanan çete elemanları için “Paket oldu”, “İptal oldu”, “trafik kazası”, “Abdetsiz namaz kılmış”, yapılan sahte evraklar için “palamut, ayakkabı, elbiseler, kumaş, kan tahlili, çay, yemek tarifi ve lahmacun” şifrelerini kullandığı belirlendi.

Gerçekleştirilen operasyonda 41 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Gerçekleştirilen operasyonda 41 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sim kartlar başkasının adına çıkarılıyor

Çetenin başkaları adına aldıkları telefon hatlarını kullandıkları, görüşmelerin ardından da hattı atıp başka hat ve telefon kullanmaya başladıkları öğrenildi. 6 aylık takip sonrası yapılan başarılı operasyonla yakalanan 61 şüpheliden 41’i, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >