Kaçakçıların kabusu Emma ve Sarp

Kaçakçıların kabusu Emma ve Sarp
Kaçakçıların kabusu Emma ve Sarp

"Süper burunlar" bilinen "Emma" ve "Sarp", güvenlik güçleriyle birlikte, kaçakçılara geçit vermiyor.

Muş'ta eğitimli köpekler, hassas burunlarıyla yasa dışı faaliyette bulunanlara göz açtırmıyor.

Kentte, "süper burunlar" olarak nitelendirilen eğitimli dedektör köpekler "Emma" ve "Sarp", farklı bölgelerde oluşturulan arama noktalarında güvenlik güçleriyle kaçakçılara geçit vermiyor.

Dedektör köpek Emma
Dedektör köpek Emma

"Emma" ve "Sarp" keskin koku alma yetenekleriyle özellikle uyuşturucuyla mücadelede güvenlik güçlerine destek veriyor.

Muş Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev alan "Emma" ve "Sarp", bir aylık sürede katıldıkları operasyonlarda 37 kilo 380 gram esrarın bulunmasında güvenlik güçlerine yardımcı oldu.

Zorlu eğitimden geçiyorlar

Aldıkları zorlu eğitimin ardından operasyonlarda sergiledikleri başarıyla uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesinde önemli rol alan "Golden Retriever" cinsi "Emma" ile "Belçika Malinois" cinsi "Sarp", güvenlik güçlerine yürüttükleri mücadelede katkı sağlıyor.

Üstün koku alma duyuları sayesinde kokuya odaklanarak gizli bölmelere yerleştirilen uyuşturucu maddeleri ile diğer kokuları ayırt edebilen dedektör köpekler, 3 aylıkken zorlu eğitim almaya başlıyor.

Dedektör köpek Sarp
Dedektör köpek Sarp

Eğitimleri oyun gibi algılayan dedektör köpekler, uyuşturucu madde aradığından habersiz, operasyon bölgesinde oyuncaklarını bulmaya çalışıyor. Arama esnasında yasa dışı maddeleri bulduklarında sevinen köpekleri, eğiticileri çok sevdikleri oyuncaklarıyla ödüllendiriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >