Kadir hayatını geri istiyor

13 yaşındaki Kadir, tedavi olmak istiyor.
13 yaşındaki Kadir, tedavi olmak istiyor.

İzmir'de henüz 11 yaşındayken yangına müdahale etmek isteyen Kadir Kara'nın hayatı alt üst oldu. Yüzü, kolları ve vücudunun yüzde 70'i yanan talihsiz çocuk yetkililerden yardım istiyor.

İzmir'in Bornova ilçesi Doğanlar Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuklu Zahide Kara ve Eray Kara çiftinin, 11 yaşındaki oğulları Kadir'in hayatı, küçük bir yangına yaptığı müdahale ile alt üst oldu.

Su yerine tiner döktü

26 Aralık 2017'de Kemalpaşa Mahallesi 5. Sanayi Sitesi'ndeki iş yerinin yakınlarında yanan ateşi söndürmek için üzerine su yerine tiner döken Kadir Kara, bir anda yayılan alevlerin arasında kaldı.

Kadir'in yanma anı güvenlik kamerasına yansımıştı.
Kadir'in yanma anı güvenlik kamerasına yansımıştı.

Vücudunun yüzde 70'i yandı

Yüzü, elleri, kolları ve vücudunun yüzde 70'i yanan Kadir, hemen Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan da Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Kara, üst üste geçirdiği 7 ameliyatın ardından hayati tehlikeyi atlattı. Ancak gözleri hariç, yüzü tamamen yanan, elleri, kolları ve göğsü de eski haline döndürülmeyen Kara'nın düzelmesi için estetik ameliyat olması gerekiyor. Kara Ailesi, tedavi masraflarının yüksek olduğunu, maddi imkanlarının bu masrafları karşılayacak güçte olmadığını belirtti.

Kadir eski fotoğraflarına bakıyor.
Kadir eski fotoğraflarına bakıyor.

Tek sırtı yanmadı

Oğlunun geçirdiği kazadan önce şoförlük yapan Eray Kara (43), oğlunun yaralanmasının ardından tedavi için sürekli Ankara'ya gidip gelmek zorunda kaldığı için işi bıraktı. Kadir'in yalnızca sırtının yanmadığını söyleyen Kara, o yüzden sırtından deri alarak göğsüne, kollarına ve yüzüne yama yapıldığını anlattı.

Eray Kara, "Oğlum 7'nci sınıfta okuyordu. Okul yönetimi cam kırılsa Kadir'i suçlamaya başladı. Her olumsuz olayın oğlum tarafından yapıldığını söylediler. Sonra uzaklaştırma verdiler. O sırada Kadir de sanayide işe başlamış. Benim haberim yoktu. Zaten çok kısa bir süre çalıştı, sonra bu olay oldu" dedi.

Kadir Kara bu günlerine geri dönmek istiyor.
Kadir Kara bu günlerine geri dönmek istiyor.
  • Kara, Kadir'in kendini düz tutamadığını, nefesinin kesildiğini, merdivenden dahi inip çıkamadığını söyledi.

Kaburgasından kulak yapacaklar

4 çocuğundan biri olan Kadir'in yüzü için de estetik ameliyat olması gerektiğini vurgulayan Eray Kara, "Doktorlar Kadir'in kaburgalarından parça alarak kulaklarının yeniden şekillendirilmesi gerektiğini söylediler. Estetik gerekiyor. Saçları, burnu, kulakları için tedavi gerekiyor. Tedavi masrafları çok yüksek. Bize kimse sahip çıkmadı" diye konuştu.

Kara ailesi yetkililerden yardım istiyor.
Kara ailesi yetkililerden yardım istiyor.

"Zor günler yaşadık"

Kadir Kara'nın babaannesi Rabia Kara (60) ise şunları söyledi:
"O olaydan sonra ne yaşamadık ki? Öldük öldük dirildik. Çok kötü günler yaşadık. Biz ondan beter öldük bittik. Koca delikanlı ne hallere düştü, bizi mahvetti. Çok zor günler yaşadık. Çocuğumuz için ne yapılması gerekiyorsa onu istiyoruz. Yeter ki çocuğumuzun hayatı kurtulsun. Yaşıtları top oynuyor, o burada ağlıyor."

Kadir Kara okuluna devam etmek istiyor.
Kadir Kara okuluna devam etmek istiyor.

"Yardım bekliyoruz"

Akciğer kanseri hastası olan Kadir Kara'nın dedesi Hasan Kara (71) da kendisinin emekli maaşı ile geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Kara, "Bizim çocuğumuza yardımcı olsunlar, başka bir şey istemiyoruz. Oğlum çalışıyordu, biz ondan geçimimizi sağlıyorduk. Şimdi o da çalışmıyor. Bakanlarımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, yardımseverlerden yardım bekliyoruz. Belki çocuğa estetik yaparlar, okuluna devam eder" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >