Kar tatilinin öğretmen, öğrenci ve servis şoförlerine etkisi

arşiv
arşiv

Kış aylarının kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte yurdun dört bir yanındaki öğrencilerin gözü kulağı kar tatili haberlerinde oluyor. Kışın olumsuz şartlarında özellikle yoğun kar yağışı durumunda öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için o şehrin valiliği kar tatiline karar veriyor. Son olarak İstanbul’da 1 gün süreyle kar tatili verilmesi, öğrencilerin, öğretmenlerin ve servis şoförleri ne yaptığı sorusunu akıllara getirdi. İşte detaylar…

Yurdun birçok ilinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime çeşitli sürelerde verilen aralar, öğrencilerin büyük sevinciyle karşılanıyor. Çalışan annelerde çeşitli sıkıntıları beraberinde getiren ‘tatil’, öğrencileri, servis şoförlerini ve öğretmenleri nasıl etkiliyor?

Çocuklar kar tatilinde ne yapıyor?

                                    
                                    Kar tatiliyle birlikte çocukların yapılacaklar listesinin başında kardan adam yapmak veya kartopu ile oynanan eğlenceli dakikalar geliyor. Mont, eldiven ve botlar hazır mı? Hayal gücünüzü kullanarak en güzel kardan adamı yapmaya çalışabilirsiniz… Çizgi film izlemek de seçeneklerden biri olsa da soğuk havanın etkisiyle dışarda zor günler geçiren sokak hayvanlarına yardım en değerli seçeneklerden biri olarak değerlendirmeye değer diye düşünüyoruz.
Çocuklar kar tatilinde ne yapıyor? Kar tatiliyle birlikte çocukların yapılacaklar listesinin başında kardan adam yapmak veya kartopu ile oynanan eğlenceli dakikalar geliyor. Mont, eldiven ve botlar hazır mı? Hayal gücünüzü kullanarak en güzel kardan adamı yapmaya çalışabilirsiniz… Çizgi film izlemek de seçeneklerden biri olsa da soğuk havanın etkisiyle dışarda zor günler geçiren sokak hayvanlarına yardım en değerli seçeneklerden biri olarak değerlendirmeye değer diye düşünüyoruz.
Servis şoförleri kar tatilinde ne yapıyor?

                                    
                                    Okul servisi şoförleri okul başladığı dönemde 10 aylık ücrete anlaştığı için kar tatili dönemlerinde ekstra tatil yapmış olurlar. Kar tatillerine servis şoförlerinin ücretlerinde bir eksilme olmaz. Bazı servis şoförleri tatil olsa bile çalışmaya devam eder. Zira şoförlerin büyük bir kısmı bir şirkete bağlı olarak çalışır. Kar tatilinde tatil yapamayan şoförler sabah saatlerinde okul yerine özel sektörde çalışanları iş yerine bırakır. Çalışan şoförler için kar tatilinin tek olumlu yanının normal zamandan daha geç uyanmaları olduğu söylenebilir.
Servis şoförleri kar tatilinde ne yapıyor? Okul servisi şoförleri okul başladığı dönemde 10 aylık ücrete anlaştığı için kar tatili dönemlerinde ekstra tatil yapmış olurlar. Kar tatillerine servis şoförlerinin ücretlerinde bir eksilme olmaz. Bazı servis şoförleri tatil olsa bile çalışmaya devam eder. Zira şoförlerin büyük bir kısmı bir şirkete bağlı olarak çalışır. Kar tatilinde tatil yapamayan şoförler sabah saatlerinde okul yerine özel sektörde çalışanları iş yerine bırakır. Çalışan şoförler için kar tatilinin tek olumlu yanının normal zamandan daha geç uyanmaları olduğu söylenebilir.
Öğretmenler kar tatilinde ne yapar? 

                                    
                                    Öğretmenler kart tatili ilan edildiğinde okula gelmezler. Okullarda saat 16’ya kadar müdür ve muhasebeciler kalır. 

  
Yoğun kar yağışı sebebiyle okullar tatil edildiği zaman yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde fiilen yerine getiremedikleri ders görevini yapılmış sayılırlar. Kar tatili yapıldığı güne ait aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevleri için öngörülen ek ders ücretinden faydalanırlar. Ücretli öğretmenlerin durumu ise farklıdır. Kar yağışından dolayı okullar tatil edildiğinde ücretli öğretmenlere  ek ders ücreti ödenmemektedir.
Öğretmenler kar tatilinde ne yapar? Öğretmenler kart tatili ilan edildiğinde okula gelmezler. Okullarda saat 16’ya kadar müdür ve muhasebeciler kalır. Yoğun kar yağışı sebebiyle okullar tatil edildiği zaman yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde fiilen yerine getiremedikleri ders görevini yapılmış sayılırlar. Kar tatili yapıldığı güne ait aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevleri için öngörülen ek ders ücretinden faydalanırlar. Ücretli öğretmenlerin durumu ise farklıdır. Kar yağışından dolayı okullar tatil edildiğinde ücretli öğretmenlere ek ders ücreti ödenmemektedir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >