Karadeniz alevler içinde: 69 farklı noktada yangın çıktı

Karadeniz'de akşam saatlerinde 26 farklı noktada orman yangını çıktı -DHA
Karadeniz'de akşam saatlerinde 26 farklı noktada orman yangını çıktı -DHA

Karadeniz'de dün akşamdan itibaren farklı noktalarda orman yangınları çıktı. Trabzon'da 37, Ordu'da 23, Giresun'da 8 ve Artvin'de 1 olmak üzere 69 noktada yangın çıktı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgasının ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, yerleşim yerlerine ve tarım arazilerine sıçradı.

Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon, Ordu, Giresun ve Artvin'de dün akşam başlayan orman ve örtü yangın alanlarının sayısı, 69'a ulaştı. Trabzon'da 37, Ordu'da 23, Giresun'da 8 ve Artvin'de 1 olmak üzere 69 noktada yangın çıktı. Yangınların çoğu, kontrol altına alınarak, söndürüldü. Devam eden yangınlara belediye itfaiye ekipleri ile orman işçileri ve AFAD ekipleri çok sayıda araçla müdahale ediyor. Çalışmalara vatandaşlar da destek veriyor.

Trabzon'da 5 ev yandı

Trabzon'da 10 ilçede 22 noktada çıkan yangınlarda, Çaykara ilçesi Ulucami Mahallesi'nde Abdurrahman ve İlyas Bahadır'a ait 2 ev yandı. Arsin ilçesi Güneyce Mahallesi'nde çıkan orman yangınında ise 3 ev kullanılmaz hale geldi.

Rüzgarın da etkisiyle alevler etkisini artırdı -DHA
Rüzgarın da etkisiyle alevler etkisini artırdı -DHA

"Yangın 50 hektarlık alana yayıldı"

Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, "Yangın mahallenin yüksek kesimlerinde çıktı. Yaklaşık 50 hektarlık alanda şiddetli rüzgârla beraber yayılan bir orman yangınına maruz kaldık. Şu an yangının yayıldığı bölgeye yakın olan köyde 5 evi tedbir amaçlı boşalttık. Bütün ekipler burada. Alevlerle mücadele ediyoruz" dedi.

Yangın evlere de sıçradı -DHA
Yangın evlere de sıçradı -DHA

Ünye'de 100 hektar alan zarar gördü

  • Ordu'nun Ünye ilçesi Kadılar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın ise itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 100 hektarlık alan zarar gördü.

Alevler yerleşim yerlerine sıçradı -DHA
Alevler yerleşim yerlerine sıçradı -DHA

Giresun'da da 2 noktada yangın

Giresun'da 2 farklı noktada yangın çıktı. Eynesil ilçesi İshaklı köyünde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi ise devam ediyor. Kısmen kontrol altına alınan yangında fındık bahçelerinin zarar gördüğü öğrenildi.

Yangın evlere de sıçradı -DHA
Yangın evlere de sıçradı -DHA

Artvin'de yangın

Artvin'in Borçka ilçesi Taşlıtarla Camii bölgesinde de orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerine yakın alanda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yayılan yangının kontrol altına alınması için çevre ilçelerden takviye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekipleri gönderildi -DHA
Bölgeye çok sayıda itfaiye ekipleri gönderildi -DHA

Kriz merkezi oluşturuldu

Trabzon Valiliğinde yangınlarla ilgili kriz merkezi oluşturuldu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'in de yer aldığı kriz merkezinde, ekipler yangınlara müdahale için yönlendiriliyor.

  • Yangınların çıkış nedeninin söndürme çalışmalarının ardından yapılacak araştırmayla netlik kazanacağı belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >