Karadenizli balıkçılar 'Vira Bismillah' için gün sayıyor

Karadenizli balıkçılar sezonun açılmasını bekliyor.
Karadenizli balıkçılar sezonun açılmasını bekliyor.

1 Eylül'de başlayacak olan yeni av sezonuna sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Karadenizli balıkçılar, mavi sulara açılacakları günü dört gözle bekliyor.

'Vira Bismillah' demek için gün sayan Karadenizli balıkçılar, mavi sulara açılacakları günü sabırsızlıkla bekliyor.

  • Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından teknelerini kıyıya çeken balıkçılar, yaz boyunca yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü.

Sezonun umudu: Bol av

Av yasağının kalkmasına sayılı günler kala tekne ve ağlarının son kontrollerini yapan balıkçılar, bu sezon bol av gerçekleştirme umudunu taşıyor.

Ordu Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, son hazırlıklarını tamamlamak üzere olduklarını, 31 Ağustos gecesi yeni sezonu açacaklarını söyledi.

Tüm balıkçıların zorlu bir bakım süreci geçirdiğini belirten Karadeniz, teknelerin onarım ve bakımlarının yapıldığını, yırtık ağların ise imece usulüyle tamir edildiğini anlattı.

Karadeniz, tüm balıkçıların yeni sezondan umutlu olduğunu ifade ederek, "Yeni sezon öncesi özellikle palamudun bol olacağı yönünde tahminlerimiz var. İnşallah deniz bizi yanıltmaz. Eğer yeni sezonda balık bol olursa vatandaş da ucuza balık tüketmiş olacak." dedi.

"Tüm tedbirler alındı"

  • Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, yeni av sezonu öncesi tüm tedbirlerin alındığına dikkati çekerek, balıkçılara güzel bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu. Balıkçıların sürdürülebilir avcılık noktasında kurallara uymalarını isteyen Yılmaz, kurallara uymayanlar hakkında önceki yıllarda olduğu gibi gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Yılmaz, il genelinde 495 ruhsatlı balıkçı teknesi bulunduğunu, kentte balıkçılıktan geçimini sağlayan kişi sayısının ise yaklaşık 6 bin olduğunu bildirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >