Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışma ortasında kaldı, bir asker şehit oldu

Artvin'de, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu çatışma ortasında kaldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala birisi ağır 3 askerin yaralı olduğunu söylerken, Kemal Kılıçdaroğlu bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Artvin'in, Ardanuç ilçesi Yanıklı mevkiinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu özel harekat polisleri tarafından güvenlik gerekçesiyle durduruldu.

PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu'nu güvenlik çemberine aldı.

KILIÇDAROĞLU: KARAYOLLARI BİNASINDAYIM

CHP konvoyu bir süre çatışmanın bitmesini beklerken Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin Valisi Muhterem İnce ile yaptığı görüşmenin ardından Şavşat'a dönme kararı aldı. Sıkı güvenlik önlemleri altında Karayolları 102'nci Şube binasına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, burada televizyon kanallarına bağlanarak açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonuna saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorunumuz yok. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış durumda. Çatışmanın olduğu bir alanda sanırım olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir can kaybı olmaz."

Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre Karayolları binasında kalıp durum değerlendirmesi yaptıktan sonra zırhlı araçla sıkı güvenlik önlemleri altında Şavşat'a döndü.

Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığı binasına geçti ve burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü

ŞAVŞAT'A DÖNDÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoyuna ateş açılmasının ardından, Artvin Valisi Muhterem İnce ile telefon görüşmesi yaptı. Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin ardından, Artvin programını iptal etti. Kılıçdaroğlu ve konvoyundakiler, ardından jammer ve zırhlı araçlar eşliğinde Şavşat İlçesi'ne döndü.

Video: Kılıçdaroğlu konvoyu geçişi sırasında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışma anı
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, yaşananlarla ilgili olarak bizzat kendisinden bilgi aldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP konvoyunun Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında yaşanan çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisiyle birer telefon görüşmesi de yaptığı kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA: BİRİ AĞIR ÜÇ ASKERİN YARALI, SALDIRIYI YAPAN KESİN OLARAK PKK

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu hareket halindeyken açılan ateş sonucunda biri ağır üç askerin yaralandığını belirtirken, saldırıyı yapanın kesin olarak PKK olduğunu söyledi.

Ala Ankara'da gazetecilerin soruları üzerine, "Kılıçdaroğlu'nun konvoyu hareket halindeyken açılan ateş sonucu biri ağır üç asker yaralandı. Emniyet müdürümüz de oradaydı, gerekli tedbirler alındı, helikopter de gönderdik. Bunu yapan kesin olarak PKK, operasyon hemen başladı" dedi.

Ala, "Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı hepimize yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz" dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN : HEYETTEKİLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Artvin-Şavşat kara yolunda güvenli bir noktadayız. Heyettekilerin sağlık durumu iyi" dedi.

Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine geçtikleri sırada yol güzergahındaki çatışma sesleri üzerine konvoyun durdurulduğunu söyledi.

Bir süre araç içerisinde beklediklerini ve çatışma seslerinin devam ettiğini aktaran Torun, "Artin-Şavşat karayolunda güvenli bir yerdeyiz. Heyettekilerin sağlık durumu iyi." dedi.
Video: Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışma ortasında kaldı
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Ala ve Artvin Valisi İnce ile telefonda görüştü. Yıldırım, Ala ve İnce'den saldırıya ilişkin bilgi aldı.
Galeri: Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışma ortasında kaldı


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >