'Kırmızı yazmalı' şehit öğretmene veda

'Kırmızı yazmalı' şehit öğretmene veda
'Kırmızı yazmalı' şehit öğretmene veda

Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, gelin duvağıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Ağır yaralı olarak İlçe Devlet Hastanesine kaldırılan Yalçın, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Şehit öğretmenin cenazesi Batman'daki törenin ardından dün uçakla Ankara'ya daha sonra buradan da akşam saatlerinde karayoluyla doğum yeri olan Osmancık ilçesine getirildi.

Sabah saatlerinde Osmancık Devlet Hastanesi morgundan alınan genç öğretmenin al bayrağa sarılı naaşı, cenaze töreninin yapılacağı İlçe Kaymakamlığı binası önüne getirildi.

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yılmaz için düzenlenen cenaze törenine katılmak üzere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da ilçeye geldi. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede teröre lanet yağdı.

Kızının tabutu başında konuşan Sadık Yalçın, Türklerin 5 bin yıldır bu topraklarda olduğunu belirterek, "5 bin yıl değil, 500 bin yıl daha buradayız Allah'ın izniyle. Kimse bizleri yıldıramaz. Bu vatan tarihte Türk kalmaya devam edecek. Bugün de Türk, yarın da Türk ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Şehit öğretmenin arkadaşları Aybüke öğretmenin tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken bu sırada şehidin amcası Ertuğrul Şahin, ağlayanları uyararak terör örgütünü sevindirmeyeceklerini belirtti.

Edremit Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabından duygusal paylaşım

Batman’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın için ailesinin yaşadığı Balıkesir’in Edremit ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya üzerinden yayınladığı mesaj dikkatleri çekti.

Edremit Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan mesajda “Hemşehrimizdi, Körfez Anadolu lisemizde okumuştu. Hayatının baharındaydı daha... O güzel sesiyle ne şarkılar okuyacaktı bizlere, ne şarkılar okutacaktı öğrencilerine. Balıkesir’den kalkıp gitmişti uzaklara, çok uzaklara. Yarım kaldı gülüşün, mekanın cennet olsun Aybüke öğretmenim..” denildi. Ayrıca mesajda şehit öğretmenin söylediği hüzünlü türkünün sözlerine de yer verilerek terör bir kez daha lanetlendi.

Aybüke öğretmenin adı okuluna verilecek

Batman'da teröristlerin silahlı saldırısı sonucu karne gününde hayatını kaybeden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı görev yaptığı okula verilecek.

Kozluk ÇPL Müdürü Mahmut Işık, daha önce Aybüke öğretmenin adını okula kazandırdığı müzik sınıfına vermeyi planladıklarını belirterek, "Kaymakamlıkla yaptığımız görüşmelerin ardından şehit Aybüke'nin isminin okula verilmesi kararlaştırıldı" dedi.

Işık, okulun en genç öğretmeni olan Yalçın'ın öğrencilerini çok sevdiğini ifade ederek, "Geldiğinde okulumuzda müzik odamız yoktu. Gayretleriyle okulumuza bir müzik odası kazandırdı, müzik aletlerini kendi imkanlarıyla tedarik etti. Çok başarılı öğretmenimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >