Kız kaçırma olayında bir polis şehit düştü

1 polis şehit oldu
1 polis şehit oldu

Ankara'da, kız kaçırma olayından sonra bir kişinin öldürülmesine ilişkin yakalanan zanlının hastaneye götürülmesi sırasında, hastane önünde bekleyen iki kişinin açtığı ateş sonucu bir polis memuru şehit oldu.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde kız kaçırma olayının sonra bir kişinin öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan zanlı hastaneye götürüldüğü sırada, hastane önünde bekleyen iki kişinin ateş açması sonucu bir polis memuru şehit oldu, bir polis memuru ve zanlı yaralandı.

Kahramankazan ilçesinde kız kaçırma meselesinden kaynaklanan arbedede Ekrem Genç'in öldürülmesi olayına ilişkin gözaltına alınan zanlılar arasında yer alan A.E. Kahramankazan İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sırasında fenalaşınca polislerce Kahramankazan Devlet Hastanesine götürüldü.

Hastanenin Acil Servisine getirilen A.E'ye, hastanede bekleyen iki kişi tarafından tabanca ile ateş açıldı.

Olayda, A.E'nin yanında yer alan polis memurlarından biri, vücuduna isabet eden kurşunlarla şehit oldu, diğer polis memuru ile A.E. ise yaralandı.

Yaralılar, aynı hastanede tedavi altına alındı.

Kaçan saldırganlardan biri polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı, diğer saldırgan için yakalama çalışmaları sürüyor.

Şehit polis memurunun yaklaşık bir hafta önce Kahramankazan ilçesinde göreve başladığı öğrenildi.

Ne olmuştu?

  1. Kumpınar Mahallesi'nde mevsimlik işçi olarak çalışan 16 yaşındaki R.D, akrabası olduğu belirtilen Ö.D. (25) tarafından Ekrem Genç'in (40) kullandığı otomobille kaçırılmak istenmişti.
  2. Durumu fark eden R.D'nin akrabalarınca takibe alınan otomobilin İmrendi Mahallesi'nde durdurulmasıyla taraflar arasında yaşanan arbedede R.D'nin ağabeyi A.D'nin kullandığı öne sürülen silahtan çıkan mermilerin isabet ettiği 6 çocuk babası Genç, olay yerinde hayatını kaybetmişti.
  3. Polislerce müdahale edilen olaya ilişkin 13 kişi gözaltına alınmış, mağdur R.D. ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim edilmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >