Kritik görüşme sona erdi: 1 saat 40 dakika sürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile 1 saat 40 dakika görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile 1 saat 40 dakika görüştü.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Külliye'de görüştü. İkili arasındaki görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.40'ta başlayan kritik görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.

Pence, ABD'den bir heyetle geldi

Pence başkanlığındaki heyette Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de yer alıyor.

İkili arasındaki gerginlik yüzlerine yansıdı.
İkili arasındaki gerginlik yüzlerine yansıdı.
  • Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, dün Ankara'ya gelerek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüşmeler yapmıştı.

Ne olmuştu?

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının ardından, ABD heyeti Türkiye'ye saygı duymakla birlikte harekatı desteklemediğini belirtmişti. ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik yaptırım tehditleri, Türk-ABD ilişkilerinde gerginliğe yol açmıştı. Son olarak bugün, Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı skandal ifadeler içeren mektup kamuoyuna sızmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >