Macron ve Trump'ın beden dili ne anlattı?

 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Donald Trump
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron NATO Zirvesi öncesi ortak açıklama yaptı. Peki Macron ile Trump'ın görüşme sırasındaki beden dili bize ne anlattı? Mikro Beden Dili Uzmanı Tuğba Özdenal Köksal, GZT için iki liderin de beden dilini analiz etti.

ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron NATO Zirvesi öncesi Londra'da bir araya geldi. Macron'un 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' yönündeki açıklamaları nedeniyle gergin geçen görüşmede konuşulanlar kadar iki liderin beden diline yansıyanlarda dikkati çekti.

"Trump, memnuniyetsiz ve stresliydi"

Mikro Beden Dili Uzmanı Tuğba Özdenal Köksal'ın Trump'la ilgili analizi;

Genel olarak karşılaştığı durumdan memnuniyetsiz. Oturuşu kalkışa hazır, elleri bulunduğu ortamı desteklemiyor. Yüz mimikleri dudaklarının gergin olmasının sebebi o an yaşadığı hayal kırıklığı ve stres. Mavi renk; sakinlik ve rahatlık veren en önemli temel renklerden birisidir. Kurumsal firmaların temel tercih sebeplerinden birisidir, ancak görünen o ki renk seçimi de toplantı süresince Trump’a istediği mesajı verememiş.

"Macron tedirgindi"

Köksal'ın Macron ile ilgili analizi;

Oturuş pozisyonu ile harekete hazır olduğunu belirtiyor. Ancak hareket etme konusunda kendisinden çok emin değil, güveni yok. Elinin çenesinde olmasının sebebi; kişinin karar vermekte olduğunu gösterir. Burada ki temel strateji Trump’ın ona vereceği mesajdır. Kenetlenmiş olan eller; kişinin güven hareketi sergilediği gibi görünür ancak bu hareketin temel anlamı hayal kırıklığına uğramış saldırgan bir durumu göstermektedir. Macron mimik hareketleri; kaşları tedirginliği simgeliyor. Karşılaştığı durum karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor. Oturuş şekli ise konuşmayı sona erdirmeye hazır olduğunu gösteriyor. Renk bilimi açısından ise; Macronun koyu renk takım seçimi protokol rengi olmasından kaynaklıdır genel olarak imajını koyu renkli giysilerden oluşturmaktadır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >