Maltepe ve Büyükçekmece'de seçim sonucu ne?

Maltepe ve Büyükçekmece 31 Mart seçimlerinde tartışma yaratan iki ilçe olmuştu. DHA
Maltepe ve Büyükçekmece 31 Mart seçimlerinde tartışma yaratan iki ilçe olmuştu. DHA

31 Mart'ta yapılan seçimlerde İstanbul'un Maltepe ve Büyükçekmece ilçeleri büyük tartışmalara konu olmuştu. Büyükçekmece'de "sahte seçmen", Maltepe ise "sayım sürecinde usulsüzlük" tartışmaları nedeniyle, 23 Haziran'da bu ilçelerin hangi partinin yönetimine gireceği merak konusuydu.

31 Mart Yerel Seçimi'nin ardından Maltepe ve Büyükçekmece'de oy oranları merak ediliyor. Bunun sebebi ise Büyükçekmece'de "sahte seçmen", Maltepe ise "sayım sürecinde usulsüzlük" tartışmalarının yaşanmış olması.

  • 31 Mart'ta Maltepe'de, sandıktan yüzde 57.5 Ekrem İmamoğlu, yüzde 40.3 ise Binali Yıldırım çıkmıştı. 23 Haziran seçiminde ise bu oran yüzde 63.1 İmamoğlu, yüzde 36.3 Yıldırım oldu.

Ne olmuştu?

Büyükçekmece'de sahte seçmenlerin oy kullandığı iddiasıyla AK Parti Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurmuş ve ilçede seçimin iptalini talep etmişti.

Büyükçekmece'de sahte seçmen iddiası gündemdeydi

İptal başvurusunu değerlendiren İl Seçim Kurulu Başkanlığı ret kararı vermişti. Bu kararın ardından ise emniyet güçlerinin ilçenin birçok noktasında seçmen kontrolü yapması basına yansımıştı. 31 Mart'ta Büyükçekmece'de sandıktan yüzde 52.3 Ekrem İmamoğlu, yüzde 46.1 ise Binali Yıldırım çıkmıştı. Bugünkü seçim sonucuna göre ise Büyükçekmece'de İmamoğlu yüzde 58.2, Yıldırım yüzde 41.3 oy aldı.

Maltepe'de sayımda usulsüzlük tartışmaları yaşanmıştı

İstanbul'da 31 Mart'ın ardından tartışılan ikinci ilçe ise Maltepe'ydi. AK Parti, YSK'ya başvurarak Maltepe'deki sayım sürecinde usulsüzlükler yaşandığını iddia etmişti. Başvuruyu değerlendiren YSK ilçedeki 1089 sandığın tamamının yeniden sayılmasına hükmetti. CHP ve İYİ Parti, sayım sürecinde sandık kurul sayısının kısıtlı tutulması nedeniyle itirazlarda bulunmuş ve Cumhur İttifakı partilerini Ekrem İmamoğlu'na mazbatasını teslim edilmesini geciktirmekle suçlamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >