Mazluma yok, teröriste var

ABD askerleri ve terör örgütü üyeleri aynı karede.
ABD askerleri ve terör örgütü üyeleri aynı karede.

Milli gelirine oranla insani yardımda dünyada 19’ncu olan süper güç ABD, mazlumlara göstermediği bonkörlüğünü Suriye’de sahadaki terörist ortakları için esirgemiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusunda kalan PYD/YPG kontrolündeki bölgeye yönelik askeri operasyonun birkaç gün içinde başlayacağını duyururken ABD, bölücü örgüte desteğini sürdürüyor.

"ABD'nin terör ortaklığı"

Münbiç’te TSK ile devriye atan, Türkiye’yi yol haritaları ile oyalayan ABD, tüm uyarılara karşın terörist ortağı ile içli dışlı. ABD, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un ağzından "35 bin ile 40 bin yerel gücün eğitilmesi ve istikrarı sağlamak üzere donatılması gerektiğini” açıklarken yüzde 20’sinin eğitildiğini savunduğu bu güçlerin eğitim ve donanımı için de kesenin ağzını açıyor.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford
ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford

Teröre dev bütçe

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 2019 yılı için hazırlanan bütçe tasarısında DEAŞ ile mücadele kapsamında, PKK/PYD'ye eğit-donat için 300 milyon, “DEAŞ karşıtı misyona ilişkin sınır güvenlik ihtiyaçları” için de 250 milyon dolar olmak üzere toplam 550 milyon dolar ayırdı.

Washington Post: ABD'nin eğittiği kişilerin Öcalan'ın kitaplarını okuyup, PKK ideolojisini benimsemesi zorunlu.
Washington Post: ABD'nin eğittiği kişilerin Öcalan'ın kitaplarını okuyup, PKK ideolojisini benimsemesi zorunlu.
  • Suriye’nin kuzeyinde DEAŞ yalanıyla teröristlerden ordu oluşturan ABD, bunu 2014’ten günümüze 20 bin tır silah ve teçhizat vererek sağladı.

Moral destek de var

Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’de hezimete uğrayan örgütü silah haricinde moral açıdan da takviye eden ABD, Dışişleri Bakanlığını ve uluslararası koalisyonu temsilen, diplomat ve eski Bahreyn Büyükelçisi William Roebuck’u Münbiç’e göndermişti.

ABD, bunun yanı sıra omurgasını PYD’nin oluşturduğu SDG’nin (Suriye Demokratik Güçleri) bölücü örgütle ilişkisini olmadığını sık sık iddia ederken Özel Kuvvetler Komutanı Raymond Thomas, "SDG, terör örgütü PKK/PYD-YPG'yi gizlemek için kurgulanan bir tabela değişikliği” itirafını ağzından kaçırmıştı.

ABD, terör örgütü YPG ve PKK'lı teröristlere eğitim veriyor.
ABD, terör örgütü YPG ve PKK'lı teröristlere eğitim veriyor.

"İnsanlıkta 19’ncu"

İngiltere merkezli Kalkınma İnisiyatifleri Örgütü’nün Küresel İnsani Yardım 2018 Raporu'na göre, Türkiye 8,07 milyar dolar ile geçen yıl en çok insani yardım yapan ülke oldu. Türkiye’yi 6,68 milyar dolar ile ABD izledi.

Türkiye insani yardımların milli gelire oranı temelinde yapılan sıralamada da yüzde 0,85 ile birinci sırada gelirken, en yakın takipçileri Norveç ve Lüksemburg için bu oran sadece yüzde 0,17’de kaldı. ABD ise bu sıralamada yüzde 0,04 ile 19'uncu sırada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >