Mehmet Görmez, İslam Üniversitesi rektörlüğüne atanacak

mehmet görmez
mehmet görmez

Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekliliğini isteyen Prof.Dr. Mehmet Görmez'in Uluslararası İslam Üniversitesi rektörlüğüne atanacağı belirtiliyor.

Prof.Dr. Mehmet Görmez, 7 yıl Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı, 7 yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı görevini üstlendikten sonra emekli olma kararı aldı. Görmez’in emekli olma kararı hakkında birçok iddia ortaya atılsa da, İstanbul'da kurulacak Uluslararası İslam Üniversitesi rektörlüğüne atanacağı konuşuluyor.

Sabah’ta yer alan habere göre Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitim yapacak olan üniversite, getirmeyi planladığı yenilikler ile İslam dünyası içinde örnek olmayı planlıyor. İslam Üniversitesi'nin tıpkı Mısır’daki El Ezher gibi çok önemli ilim insanlarını çıkarmayı hedefliyor.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in görevi bırakmasının ardından yeni görevine ilişkin “İslam imajına zarar veren terör örgütlerine karşı dünyaya gerçek İslam’ı anlatmaya yönelik bir yurtdışı görevinin başına getirileceği” yönünde iddialar da yer almıştı. Görmez, uzun yıllar sürdürdüğü görevinde yaptığı çalışmalar ile dikkat çekti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >