'Memurluk kalkıyor' söylentilerine hükümetten yanıt geldi

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ekonomi paketi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açıkladığı ekonomi paketi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarda bulundu. 'Memurluk kalkıyor' söylentilerini de cevaplayan Sarıeroğlu TRT Haber'e konuştu.

Sarıeroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Emekliye bin lira bayram ikramiyesi

En önemli şey emeklilerimize bayram 1000 liralık bayram ikramiyesi. Ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 11,5 milyon dosya üzerinden bu ikramiyeleri vereceğiz. SSK Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri faydalanacak bu haktan. Şehit yakınlarımız, gazilerimiz faydalanacaklar. Emekli olan geçici köy korucularımız, Kore, Kıbrıs, aylık bağlanan sivil vatandaş da faydalanacak. 12,3 milyon kişiyi inşallah bu haktan faydalanmış olacaklar.

'Memurluk kaldırılıyor' söylentileri

Memurluk ortadan mı kaldırılıyor diye söylentiler var. Sanki böyle bir adım atılacakmış gibi kara propaganda başlamış durumda. KPSS ile memur alımlarımız, sözleşmeli personel alımlarımız, kariyer mesleklerle ilgili kamuda alımlarımız devam ediyor. Bunlarla ilgili mevcut sistemimiz neyse, aynı şekilde devam edecek. 3,5 milyon kamu görevlimiz var hepsinin içi rahat edebilir. 4b’lilerin izin konusunda bizden talepleri vardı. 4b’lilerin izin sürelerini düzelttik. Bakanlar Kurulu’na sevk edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >