'Merkel hasta mı?' sorusunu şansölye kendi cevapladı

ALmanya Şansölyesi Angela Merkel titremesine ilişkin konuştu.
ALmanya Şansölyesi Angela Merkel titremesine ilişkin konuştu.

İkinci sefer titreme nöbeti geçiren Angela Merkel'in hasta olduğu iddia edilmişti. Sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Almanya Şansölyesi Merkel, "Ben iyiyim, olağan dışı bir durum yok" dedi.

Başbakan Angela Merkel, Cumhurbaşkanlığına ait Bellevue Sarayı’nda 27 Haziran'da düzenlenen yeni Adalet Bakanı Christine Lambrecht’in mazbata töreninde titremeye başladı. Birden tüm vücudu titreyen Merkel'in kendisini kontrol etmek için uğraş verdiği ancak yine de titremeyi önleyemediği görüldü.

  • Merkel, titremesinin ardından getirilen suyu reddetti.

Şansölye Merkel'in ikinci kez titremesi, Alman medyasında sağlık durumunun sorgulanmasına yol açmıştı.

Merkel, yaklaşık iki hafta önce, ülkeyi ziyaret eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky’yi karşılama töreni sırasında titreme nöbeti geçirmişti.

Tüm yüzü beyazlaşan, vücut kontrolünü kaybetmemek ve düşmemek için yumruklarını sıkan Merkel, kollarını birbirine bağlamaya çalışmıştı.

Merkel, titremesine gerekçe olarak, sıcak hava ve su kaybını göstermişti.

Başbakan Merkel, planlandığı üzere bugün Japonya'daki G20 Zirvesi'ne katılmak üzere Osaka'ya hareket edecek.

Merkel’den sağlık durumuna ilişkin açıklama: Ben iyiyim

Kameralara yansıyan titreme nöbetleri sağlık durumuyla ilgili soru işaretlerine yol açan Merkel, “iyi olduğunu” ve “olağan dışı bir durum olmadığını” açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, son zamanlarda yaşadığı titreme nöbetlerine ilişkin açıklamada bulundu. Japonya’nın Osaka kentinde düzenlenen G20 Zirvesi’nde gazetecilerin sağlık durumuna ilişkin sorusuna, "Aktaracak olağan dışı bir durum yok, ben iyiyim” diye cevap veren Merkel, “Bu (tepki) nasıl ortaya çıktıysa, aynı şekilde yine normale döneceğinden eminim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angela Merkel ile Japonya'da bir araya gelmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angela Merkel ile Japonya'da bir araya gelmişti.

Merkel, kameralara yansıyan görüntülerin ardından aşırı sıcak havada yeterli su tüketmemesinin buna neden olduğunu ve üç bardak su içtikten sonra kendine geldiğini söylemişti.

Ancak Başbakanın geçen Perşembe günü kameralar önünde bir titreme nöbeti daha yaşaması sağlığıyla ilgili endişelere neden olmuştu.

“İklim değişikliği başbakanlara ayrıcalık tanımıyor”

Yeşiller partisi eş başkanı Annalena Baerbock iklim korumaya ilişkin bir basın toplantısında “iklim değişikliğinin eseri olan aşırı sıcakların sağlığa etkisinin başbakanda da açık şekilde görüldüğünü” söylemişti. Kısa süre önce Irak’ta olduğunu ve buradaki sıcaklığın 48 dereceye ulaştığını söyleyen Baerbock’un, Almanya’da da bu derece sıcak olması halinde “kızgın güneşin altında bir saat geçiren herkesin titremeye başlayacağı” ve sıcağın “başbakanlara ayrıcalık tanımadığı” yönündeki sözleri tepkilere neden olmuştu.

Gelen tepkiler üzerine Cumartesi günü attığı tweette Merkel’den özür dilediğini belirten Baerbock, “ifadelerinin yanlış olduğunu ve düşüncesizlik ettiğini” yazdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >