Meteoroloji uyardı: İstanbul'da kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji'den  yapılan duyuruya göre, bugün akşam saatlerinden sonra İstanbul'da kuvvetli yağış bekleniyor.
Meteoroloji'den yapılan duyuruya göre, bugün akşam saatlerinden sonra İstanbul'da kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir şiddetli sağanak uyarısı daha yapıldı. Meteoroloji'den yapılan duyuruya göre, bugün akşam saatlerinden sonra Marmara'nın kuzeydoğusunda sağanak görülecek. Sağanağın gece saatlerinde etkisini artırarak İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Sakarya'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya, Manisa, Antalya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sivas ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Balıkesir’in batı kıyıları ile Muğla’nın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor.

  • İstanbullular yarına dikkat!
  • İstanbul’da yarın hava sıcaklıkları en yüksek 18, en düşük ise 14 derece olarak ölçülecek. Yarından sonra etkisini kaybedecek yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları yükselecek.

Doğu'da kuvvetli rüzgar bekleniyor

Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyrettiği Doğu Anadolu bölgesi için kuvvetli rüzgâr uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgâr güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli ve yer yer fırtınalı (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >