Ankara'da kuvvetli sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi

Ankara
Ankara

Meteoroloji'den Ankara için gelen uyarıdan sonra dolu yağışı etkisini gösterdi. Yapılan uyarıda "Ankara'da saat 14.00 ile 20.00 arası kuvvetli sağanak, gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı bekleniyor" denilmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler su birikintilerinin tahliyesi için vidanjörlerle çalışma yapıyor. Emniyet güçleri, su basan alt geçitlerin bulunduğu bölgelerde yolu trafiğe kapattı.

Bazı ev ve iş yerlerini de su bastı

  • Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yollarda, su birikintilerinin tahliyesi için rögar kapakları açıldı. Su birikintisi nedeniyle arıza yapan bazı araçlar, itilerek yol kenarına çekildi. Yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Bazı vatandaşlar, suların tahliyesi sırasında belediye ekiplerine yardım etti.

Meteoroloji uyardı

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, başkentte bugün yerel olarak öğle saatlerinden itibaren saat 20.00'ye kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

Vatandaşlar uyarıldı

Açıklamada, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Ankara'da kuvvetli sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.
Ankara'da kuvvetli sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.

7 il için sağanak uyarısı!

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Denizli, Çorum, Amasya, Tokat, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.
  • Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Denizli, Çorum, Amasya, Tokat, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevrelerinde bugün öğle saatlerinden itibaren saat 20.00'ye kadar yerel kuvvetli ve kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.
  • Bu illerde yaşayanların, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >