Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu istifa etti

İBB Metro İstanbul A.Ş.Genel Müdürü Kasım Kutlu
İBB Metro İstanbul A.Ş.Genel Müdürü Kasım Kutlu

İstanbul Büyükşehir Belediye iştiraki Metro İstanbul'un Genel Müdürü Kasım Kutlu istifa etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu, istifa ettiğini bildirdi.

Kutlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görevinden ayrıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve diğer belediye başkanlarına saygılarımı sunuyorum. Demokrasinin gelişimine, olgunluğuna katkıda bulunmak için Başkanlık Sisteminin ruhuna uygun bir profesyonellikle görevimden ayrılıyorum."

Bu güzel şehir İstanbul'a 1986 yılından beri hizmet etme imkanı bulduğum için mutluyum. Görev yaptığım İSBAK A.Ş. ve Metro İstanbul'da ülkem adına yerli ve milli birçok teknolojik ilkleri ekip arkadaşlarımla başarmanın heyecanını yaşadım. Son Türk Devletinin emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık mücadelesine katkı sağlayacak, ahlaki ve milli/yerlinin yanında duran bir ideolojiyle gece gündüz çalışma gayreti içinde olduk.

Kamu şirketi felsefesinin dışına çıkarak 'Müşterimiz patronumuzdur, patronumuz İstanbulludur' prensibini hizmette esas aldık. İşletmede, üretimde ve yönetimde 'Sıfır israf' ilkesini stratejik planına koyan farklı bir anlayışı hayata geçirdik. Bu güzel işleri başarmamıza vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız R. Tayyip ERDOĞAN'a ve diğer belediye başkanlarıma şükranlarımı sunuyorum. Demokrasinin gelişimine ve olgunluğuna katkıda bulunmak için Başkanlık Sisteminin ruhun uygun bir profesyonellikle görevimden ayrılıyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kasım Kutlu
Kasım Kutlu

Kasım Kutlu kimdir?

1 Mart 1957'de Rize'nin Güneysu ilçesinde doğan Kasım Kutlu, 1982 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Profesyonel iş hayatında birçok üst düzey yöneticilik deneyimi bulunan Kutlu, sırasıyla; Sarıyer Belediyesi'nde Makine İkmal Müdür Yardımcılığı, Çaykur'da Bakım Onarım Müdürlüğü, Kâğıthane Belediyesi'nde Makine İkmal Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Genel Müdürlük görevini yürütmekte olduğu İSBAK A.Ş.’nin 1986 yılında kuruluş çalışmalarında da görev alan Kasım KUTLU, 1994 - 1999 yılları arasında da İSBAK A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

Akıllı Ulaşım Sistemleri sektöründe birçok ulusal ve uluslararası yayını bulunan Kutlu, 04.09.2015 tarihinde Metro İstanbul A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Kutlu, 1 Temmuz 2019 tarihinden görevinden istifa etti.

Kaynak: Kasım Kutlu kimdir?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >